Externe

CAMPANIE ÎMPOTRIVA TERORISMULUI: O instanţă egipteană a condamnat la moarte zece persoane care plănuiau atacuri teroriste

duminica , 11 mar 2018, ora 13:25       de www.jurnal.md       Externe

O instanţă egipteană a condamnat la moarte, sâmbătă, zece bărbaţi care au fost găsiţi vinovaţi de organizarea unor atacuri teroriste asupra poliţiei şi a forţelor de securitate, relatează site-ul agenţiei Reuters.


Totodată, alţi cinci bărbaţi au primit pedepse cu închisoarea pe viaţă. Potrivit unor surse judiciare, persoanele condamnate sunt susţinători ai organizaţiei islamiste Frăţia Musulmană, care a fost interzisă în Egipt în 2013, după înlăturarea fostului preşedinte Mohamed Mursi.

Decizia luată de instanţa din Cairo vine după recomandarea făcută de către Marele Muftiu al Egiptului, Shawky Ibrahim Allam, cea mai înaltă autoritate a sunniţilor musulmani din Egipt.

Autorităţile egiptene au început o campanie dură împotriva suspecţilor islamişti după instaurarea regimului fostului general Abdel Fattah al-Sisi, care a devenit preşedinte în 2014 şi care candidează pentru un nou mandat în cadrul alegerilor de la sfârşitul lunii martie.

Egiptul se confruntă cu o insurgenţă a organizaţiei teroriste Stat Islamic în Peninsula Sinai, iar preşedintele Al-Sisi a ordonat armatei să elibereze regiunea de pericolele islamiste înaintea alegerilor prezidenţiale din 26-28 martie.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM