Economic

CÂȘTIG: Prima tragere la loteria bonurilor fiscale. ANAF le-a făcut o surpriză unui patron care n-a declarat 3,28 de lei şi altuia care avea un minus de 50 de lei în casă

sambata , 28 mar 2015, ora 14:17       de www.gandul.info       Economic

Numeroşi patroni s-au trezit cu lacătul pe uşă în urma unui val de controale ale Fiscului. Mulţi dintre ei acuză că sancţiunile dispuse au fost disproporţionate în raport cu gravitatea abaterilor constatate. Unii au fost nevoiţi să-şi închidă localul sau magazinul după ce inspectorii antifraudă au descoperit că nu puteau justifica suma de trei lei, alţii pentru că din casă erau 50 de lei în minus. Pe de altă parte, autorităţile susţin că aceste controale au fost efectuate, în mare parte, în urma unor sesizări făcute de cetăţeni.

„Degeaba reduceţi taxele, dacă ne daţi sancţiuni aberante!”, spune un om de afaceri din zona Suceava-Rădăuţi, după ce ANAF l-a amendat cu 5.000 de lei şi a decis închiderea unui magazin de-ale sale pe o perioadă de 30 de zile pentru lipsa a 50 de lei din casa de marcat. ”Anul trecut am plătit la bugetul de stat 2,25 de milioane de euro şi îmi găsesc 50 de lei în minus, adică tot eu sunt păgubit şi tot pe mine mă închid”, a declarat pentru gândul Alexandru Şcheul, patronul firmei producătoare de carne Killer. Compania sa a avut în 2013 o cifră de afaceri de 12,5 milioane de euro şi a înregistrat un profit de peste un milion de euro. Omul de afaceri a decis să închidă magazinul pentru o singură zi din cele 30 şi să conteste sancţiunea în instanţă.

Pe 19 martie, inspectorii de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) au făcut un control în toată zona Rădăuţiului. La unul dintre cele 21 de magazine ale companiei, în urma controlului s-a constatat că din casă lipsesc 50 de lei.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM