Social

CA-N VACANȚĂ: Zeci de copii au petrecut de minune într-o tabără cu polițiști și jandarmi

miercuri , 8 aug 2018, ora 17:33       de maramedia.ro       Social

 Recreerea, joaca și buna dispoziție au fost ingredientele zilei de astăzi în Tabăra de vară organizată la Groși. Peste 50 de copii din localitate și zonele limitrofe au profitat de oportunitatea oferită de autorități și parteneri, de a petrece un timp de calitate care îmbină activitățile de relaxare cu cele educative.


Polițiștii și jandarmii au răspuns cu entuziasm invitației organizatorilor de a împărtăși cu copiii cele mai frumoase alternative de petrecere a timpului liber. Trăim în secolul tehnologiei și este aproape imposibil să dezlipim ușor copiii de telefoanele sau tabletele lor, accesorii care vin la pachet cu tot felul de conținuturi nepotrivite lor, de la jocuri înfricoșătoare, la limbaj vulgar, imagini obscene sau pline de violență.

Toate aceste gadgeturi și aplicații au făcut aproape necunoscute pentru ,,nativii digitali,,  jocurile care până mai ieri făceau deliciul copilăriei și al vacanțelor de vară, însă acestea au fost redescoperite cu ajutorul polițiștilor de prevenire.

Bucuria cu care copiii au participat la jocurile propuse de polițiști relevă faptul că dorința de mișcare, de exprimare, de distracție, de întrecere, există în fiecare și că  depinde doar de adulți să o împlinească, pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor.

O altă variantă de petrecere a unui timp de calitate pentru copii a fost prezentată de jandarmi. Aceștia au vorbit despre beneficiile petrecerii timpului liber în natură, despre modalități de pregătire a unei excursii, reguli de conduită în mediul montan și evitarea pericolelor pe timpul drumețiilor.

De la întâlnirea cu copiii nu puteau lipsi câinii polițiști Vis, Teba și Snow, care au profitat de o nouă ocazie de a-şi prezenta abilităţile de prindere a infractorilor. Spectacolul oferit de câinii de urmă, sub supravegherea conductorilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, a încheiat activitatea într-o notă și mai veselă.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM