Comunitate

BULETIN RUTIER: Vizibilitate redusă de ceață în Pasul Gutâi și Pasul Prislop

miercuri , 21 mar 2018, ora 09:23       de Maramedia       Comunitate

 Vremea a fost deosebit de rece pentru această perioadă. Cerul a fost mai mult noros și pe arii extinse a nins. Stratul nou de zăpadă depus măsoară între 5 și 10 cm, mai ales în zonele de deal și de munte. Cantitatea maximă de precipitații a fost 7,8 l/mp la Firiza. Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări de până la 79 km/h în zona montană înaltă, la Vf. Iezer, unde a viscolit zăpada.


Temperaturile maxime din cursul zilei au avut valori cuprinse între 2 grade Celsius la Ocna Șugatag, Petrova și Târgu Lăpuș, respectiv 0 grade Celsius la Sighetu Marmației. Local la munte s-a semnalat ceață. Cel mai rece a fost în cursul nopții și în această dimineață la Ocna Șugatag și Petrova, -8 grade Celsius, - 6 grade Celsius la Borșa, Cavnic și Sighetu Marmației. La această oră, sunt -5 grade Celsius la Ocna Șugatag, -4 grade Celsius la Târgu Lăpuș și Sighetu Marmației,  -3 grade Celsius la Borșa, Cavnic și Baia Mare. Stratul de zăpadă măsura 70 cm la Vf. Iezer, 17 cm la Săcel și Ocna Șugatag, 16 cm la Bistra, Iza și Vadu Izei, 15 cm pe la Sighetu Marmației, Luhei și Valea Vaserului, 14 cm la Mara, 13 cm la Ferești, 12 cm la 10 cm la Târgu Lăpuș, Cavnic și Firiza, 5 cm în Baia Mare. Pe rețeaua de drumuri naționale din județ se circulă în condiții de iarnă. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe partea carosabilă a DN 17C, Dealul Ștefăniței și pe DN 18 în Pasul Prislop. Cerul este acoperit pe majoritatea sectoarelor de drumuri naționale, ninge slab în Pasul Gutâi, pe Dealul Ștefăniței, în Pasul Prislop, pe Dealul Hera și Dealul Măgoaja. Vizibilitatea este redusă în trafic de ceață, sub 100 de metri, în Pasul Gutâi (între km 25 și km 30) și sub 50 de metri Pasul Prislop (între km 160 și km 180).  S-a intervenit cu 17 utilaje cu lamă pentru curățarea carosabilului, respectiv acostamentului. S-au împrăștiat 148 tone de material antiderapant. 


Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în scădere. Nu au fost semnalate probleme până la această oră pe cursurile de apă. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță. Gheața este prezentă la malul râului Ruscova.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea rămâne deosebit de rece în continuare pentru această perioadă, geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi temporar noros ziua și variabil noaptea. Izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 0 grade Celsius și 3 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între -12 grade Celsius și -9 grade Celsius. 

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

         

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM