Economic

BUGET: Ce bani s-au alocat pentru funcționarea Consiliului Județean

miercuri , 7 mar 2018, ora 12:58       de MaraMedia       Economic

 Din bugetul propriu al judeţului Maramureş aprobat pentru acest an, cei mai mulţi bani sunt alocaţi pentru funcţionare. Veniturile din bugetul total sunt în sumă de 362 de milioane de lei, iar bugetul pentru cheltuieli se ridică la peste 387 de milioane de lei, cu un deficit de peste 25 de milioane care se acoperă din excedentul anilor anteriori. 


 

La secţiunea de funcţionare au fost alocaţi din bugetul propriu al judeţului pe 2018 peste 276 de milioane lei, iar la secţiunea de dezvoltare veniturile sunt în valoare de 85 de milioane de lei şi un deficit de 25 de milioane de lei. Acesta se acoperă din excedent, ducând întreaga secţiune de dezvoltare la suma de peste 111 milioane de lei. Creşterile salariale sunt acoperite, dă asigurări şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea. 

 

„Am reuşit pe partea de funcţionare să asigurăm cheltuielile salariale, cheltuielile cu bunurile şi servicii şi toate celelalte necesităţi pentru toate instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean şi pentru aparatul propriu al Consiliului Judeţean Maramureş aşa cum am făcut-o de fiecare dată. În fiecare an am încercat, în primul rând, să avem acoperite cheltuielile legate de secţiunea de funcţionare. Cheltuielile de funcţionare sunt mai mari decât anul trecut, sumele pe care le avem la dispoziţie ca şi Consiliu Judeţean sunt mai mari, avem un buget mai mare la dispoziţie, iar pentru acest lucru evident că suntem fericiţi. Putem să asigurăm peste tot, absolut întreg necesarul, ba chiar în acest an ceva mai mult decât au sperat câteva dintre instituţiile în subordinea Consiliului Judeţean”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea. 

 

Fondul de rezervă bugetară, de 1.200.000 lei, este în continuare în totalitate la dispoziţia plenului Consiliului Judeţean, care va hotărî pe parcursul anului pentru ce va aloca aceşti bani. Salvamontul primeşte din bugetul judeţului mai mulţi bani pentru dezvoltare. E nevoie de achiziţionarea unui sistem de comunicaţii performant şi e rost de o reorganizare a acestui serviciu, a declarat şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea. Consiliul Judeţean a crescut anul acesta finanţările şi pentru Centrul Militar Judeţean, în vederea realizării reparaţiilor necesare la sediul din Centrul Vechi al municipiului Baia Mare. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM