Economic

BINE DE ȘTIUT: Programul ”Prima casă” continuă, dar cu unele modificări

vineri , 12 ian 2018, ora 14:56       de Ioana Popovici       Economic

 Programul ”Prima casă” continuă și în 2018, cu un plafon alocat al garanțiilor în valoare totală  de două miliarde de lei. Guvernul a aprobat un act normativ ce modifică și completează Hotărârea nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului ”Prima casă”.


Principalele schimbări vizează reducerea marjei maxime de dobândă de la 2,5 la 2%, în scopul uniformizării nivelului costurilor totale ale tuturor categoriilor de finanțări și eliminarea utilizării valorii de reîntregire a plafonului pentru emiterea de garanții în anul 2018,  clarificarea principiilor de realocare către finanțatori a rezervei rămase nealocate din plafonul anual, precum și simplificarea procedurii de radiere în situaţia respingerii cererii de plată a creditului garantat în cadrul programului.

Decizia de reducere a marjei maxime de dobândă de la 2,50% la 2% a fost luată pentru corelarea prevederilor privind costul total al finanțărilor garantate pentru achiziția de locuințe cu cea pentru construcția de locuințe, urmărindu-se astfel evitarea oricărei discriminări în acest sens.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ce părere aveţi sentinţa în procesul lui Liviu Dragnea va fi:
achitare
condamnare cu executare
condamnare cu suspendare

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM