Economic

BINE DE ȘTIUT: Programul ”Prima casă” continuă, dar cu unele modificări

vineri , 12 ian 2018, ora 14:56       de Ioana Popovici       Economic

 Programul ”Prima casă” continuă și în 2018, cu un plafon alocat al garanțiilor în valoare totală  de două miliarde de lei. Guvernul a aprobat un act normativ ce modifică și completează Hotărârea nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului ”Prima casă”.


Principalele schimbări vizează reducerea marjei maxime de dobândă de la 2,5 la 2%, în scopul uniformizării nivelului costurilor totale ale tuturor categoriilor de finanțări și eliminarea utilizării valorii de reîntregire a plafonului pentru emiterea de garanții în anul 2018,  clarificarea principiilor de realocare către finanțatori a rezervei rămase nealocate din plafonul anual, precum și simplificarea procedurii de radiere în situaţia respingerii cererii de plată a creditului garantat în cadrul programului.

Decizia de reducere a marjei maxime de dobândă de la 2,50% la 2% a fost luată pentru corelarea prevederilor privind costul total al finanțărilor garantate pentru achiziția de locuințe cu cea pentru construcția de locuințe, urmărindu-se astfel evitarea oricărei discriminări în acest sens.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM