Social

BINE DE ȘTIUT: Îți expiră cardul de sănătate în acest an? Iată cum vei intra în posesia unuia nou

joi , 19 apr 2018, ora 20:00       de www.avocatnet.ro       Social

 Începând cu anul 2015, românii au nevoie, pentru a putea beneficia de consultații și tratamente medicale sau de rețete compensate, de un card de sănătate valabil. Potrivit autorităților sanitare, în acest an vor expira mai mult de jumătate de milion de carduri de sănătate, deținătorii acestora nemaiputând beneficia, după expirarea acestuia, de servicii medicale în sistemul național de sănătate. De aceea, vă spunem astăzi cum se poate obține noul card de sănătate, astfel încât asiguratul să poată beneficia de servicii medicale.


O parte dintre cele peste 14 milioane de carduri de sănătate primite de asigurații din România vor expira în acest an, iar posesorii acestora nu vor mai putea beneficia, după expirarea cardurilor, de servicii medicale. Pentru ca posesorii acestora să poată beneficia în continuare de servicii medicale, cardurile de sănătate trebuie preschimbate.

La expirarea lor, cardurile de sănătate vor fi înlocuite automat de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), iar distribuția acestora va fi făcută prin Poșta Română, cardul fiind predat personal asiguratului în baza actul de identitate al acestuia și a unei semnături de primire. Aceste aspecte au fost recent confirmate de Augustus Costache, purtătorul de cuvânt al CNAS.

În condițiile în care predarea cardului se face exclusiv deținătorului acestuia, e de așteptat ca o parte dintre cei care vor primi cardurile noi să nu poată intra rapid în posesia acestora, unii dintre ei fiind angajați și nu se află la domiciliu în timpul zilei sau lucrează într-o altă localitate decât cea de domiciliu. După cum aminteam și mai sus, serviciile medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate nu se pot oferi asiguraților care dețin carduri de sănătate expirate. Așadar, în perioada în care un asigurat nu posedă un card de sănătate valid, unul fiind expirat, iar cel nou nefiind încă în posesia asiguratului, acesta nu va beneficia de o mare parte dintre serviciile medicale la care ar putea apela.

Citește continuarea aici.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM