Social

BINE DE ȘTIUT: Cei care-și închiriază locuința pentru turiști au noi reguli de respectat la declararea și plata taxelor

joi , 29 mar 2018, ora 21:38       de www.avocatnet.ro       Social

Persoanele fizice autorizate, precum și alte categorii de contribuabili care obțin venituri din activități independente vor trebui să depună, începând cu acest an, declarația unică privind impozitul pe venit, astfel că un număr de șapte alte formulare vor fi eliminate. Această modificare are impact și asupra persoanelor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, printre care se numără și cei care își închiriază locuința personală în scop turistic.


În vederea simplificării obligațiilor declarative din prezent, în Monitorul Oficial din data de 23 martie a fost publicată Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 18/2018, document care introduce un nou mecanism fiscal privind impozitul pe venit și contribuțiile la pensii și sănătate.

Printre altele, persoanele fizice vor depune anual o singură declarație fiscală, în loc de șapte, document care va cuprinde toate informațiile necesare privind obligațiile fiscale datorate. Concret, odată cu apariția efectivă a declarației unice, operațiune ce se va face prin ordin până pe 22 aprilie 2018, vor fi comasate șapte formulare folosite de către contribuabili.

Această modificare are efect și asupra persoanelor care obțin venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințele proprii. Aceștia, alături de alți contribuabili care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, trebuie să depună Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, completând Capitolul, Secțiunea și Subsecțiunea corespunzătoare. 

Cirește continuarea aici.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM