Economic

BINE DE ȘTIUT: Ce noutăți au apărut în domeniul asigurărilor

sambata , 10 feb 2018, ora 14:17       de Dana Berci       Economic

 Autoritatea de Supraveghere Financiară a pus la dispoziția asiguraților, începând cu luna ianuarie, un instrument online prin care se pot obține informații despre încadrarea în clasa bonus malus a autovehiculului asigurat prin RCA. Instrumentul poate fi utilizat accesând pagina de internet a Autorității  de Supraveghere Financiară. Căutarea se poate face simultan pentru maximum cinci vehicule, iar criteriile de căutare sunt numărul de înmatriculare sau numărul de identificare ale autovehiculului.


”Având în vedere că sunt persoane juridice care au mai multe mașini, oricând  patronul acelei firme poate să se uite pe site-ul Autorității  de Supraveghere Financiară și să verifice fiecare mașină în ce stadiu este. Era nevoie de această îmbunătățire și în plus erau cetățeni care nu erau convinși că bonusul malus era cel real și pot să verifice tot pe acest site câte accidente a avut sau dacă este o anumită discuție între cel care întocmește asigurarea și cumpărător, totul poate fi demonstrat pentru că este o bază de date națională”, a explicat Ticu Bogdan, broker de asigurări.

În cazul în care se constată că informațiile din baza de date sunt eronate, acestea pot fi modificate dacă se face dovada.

”Eventual dacă există o greșeală, atunci se poate face o intervenție la Autoritatea de Supraveghere Financiară să se modifice ceea ce s-a greșit. Există un amănunt care poate deranja, faptul că nu se păstrează bonusul malus în cazul în care clientul nu era asigurat în acea perioadă și automat pornește cu bonus 0. În această situație se anunță Autoritatea de Supraveghere Financiară sau în momentul în care se întocmește polița de asigurare se anunță asiguratorul”, a adăugat brokerul de asigurări.

Și în ceea ce privește durata pentru care se încheie polița RCA asigurații au mai mai multe posibilități. Specialiștii spun că din luna august 2017 durata minimă pentru care se încheie asigurarea este o lună.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM