Social

BILANŢ MAI: Probleme în 41 de localităţi, 72 de curţi inundate şi aproape 11.000 de oameni rămaşi fără energie electrică

luni , 9 iul 2018, ora 20:32       de MEDIAFAX       Social

MAI informează că, în urma ploii torenţiale de luni, au fost semnalate efecte negative în Bucureşti, dar şi în 41 de localităţi din 20 de judeţe, fiind inundate 27 de case, 72 de curţi, 85 de subsoluri, 12 străzi şi 117 fântâni, iar peste 10.00 de oameni nu au energie electrică.


A fost realizată manevra de forţe şi mijloace la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă prin suplimentarea în judeţul Bacău cu 15 motopompe din judeţele Brăila, Galaţi, Vaslui, în judeţul Sibiu cu 25 motopompe şi 85 lucrători din judeţele Alba, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Călăraşi, Hunedoara, Vâlcea, precum şi menţinerea dislocării a 16 motopompe la nivelul judeţului Covasna din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Mureş. Totodată, s-au dislocat 200 metri liniari dig gonflabil şi 200 metri liniari dig mobil cu panouri din judeţul Mureş şi 200 metri liniari dig modular din judeţul Vâlcea către judeţul Sibiu, pentru realizarea unor îndiguiri provizorii în zonele de risc”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Sursa citată mai precizează că, în urma fenomenelor hidrometeorologice înregistrate astăzi s-au semnalat efecte negative în Municipiul Bucureşti şi în 41 localităţi din 20 judeţe, fiind inundate 27 case, 72 curţi, 85 subsoluri, 12 străzi şi 117 fântâni. Totodată, cinci case nelocuite sunt afectate de o alunecare de teren. Mai mult, vântul puternic a doborât cinci copaci şi a smuls un acoperiş de bloc, fiind avariate cinci maşini.

„Nu sunt semnalate persoane blocate sau urgenţe medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice. Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică la nivelul a 13 localităţi din 3 judeţe (Neamţ, Olt şi Suceava), însumând un număr de 10.933 consumatori, iar pentru remedierea defecţiunilor se acţionează cu 7 echipe de intervenţie. La nivel naţional sunt în serviciul operativ, pregătiţi să intervină 22.010 lucrători MAI (7.790 jandarmi, 5.000 pompieri, 9.220 poliţişti) cu 9.008 mijloace”, mai arată MAI.

Reprezentanţii Ministerului mai spun că în judeţul Sibiu, echipajele Jandarmeriei şi ale pompierilor au acţionat în localităţile afectate de inundaţii. Jandarmii au ridicat, împreună cu pompierii, un dig modular din panouri şi un dig gonflabil pe o distanţă de 600 metri pentru a preîntâmpina ieşirea din matcă a râului care traversează localitatea Cristian.

„De asemenea, jandarmii şi pompierii au intervenit în Ocna Sibiului unde se acţionează permanent cu trei motopompe de mare capacitate (10.000 de litri/minut) pentru a elimina acumulările de apă din 18 curţi şi de pe o stradă. În localităţile Apoldu de Jos, lucrătorii MAI sunt sprijiniţi de forţe ale Ministerului Apărării Naţionale şi intervin pentru evacuarea apei din case, curţi şi beciuri. În judeţul Botoşani, în loc. Stânceşti o casă este în pericol de prăbuşire, iar pentru evaluarea situaţiei a fost stabilită o comisie mixtă formată din specialişti de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, ISU şi primărie. Până la finalizarea expertizei, locatarul casei a fost mutat în altă construcţie. În cadrul şedinţei Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei se va solicita alocarea unei locuinţe modulare până la remedierea situaţiei”, precizează sursa citată.

Reprezentanţii Ministerului de Interne mai arată că, în judeţul Vâlcea pe DJ 676 G, pe raza localităţii Ciorteşti, a fost afectat un podeţ, din această cauză accesul rutier către patru gospodării realizându-se cu dificultate. Se intervine pentru remedierea situaţiei. De asemenea, pe DN 7D, în localitatra Titeşti km 15+830 s-a produs o alunecare de teren care a afectat carosabilul şi se circulă pe rute ocolitoare. Pe DN 64, în Băile Olăneşti carosabilul s-a surpat, traficul rutier desfăşurându-se alternativ pe un sens.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM