BILANȚ PE O SĂPTĂMÂNĂ: 23 de maramureșeni prinși băuți la volan, unii cu peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat

luni , 16 apr 2018, ora 12:20       de maramedia.ro       Social

 23 de maramureșeni care au urcat la volan după ce au consumat alcool au depistat polițiștii în urma controalelor făcute de-a lungul săptămânii trecute. 11 șoferi au fost sancționați contravențional, în vreme ce restul s-au ales cu dosare penale.


Spre exemplu, un băimărean de 60 de ani avea o concentraţie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat iar în cazul unui bărbat din Baia Sprie valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Intr-un alt caz, un şofer care conducea în stare de ebrietate a fost implicat într-un accident de circulaţie cu pagube materiale. Este vorba despre un bărbat de 34 de ani, din Fersig. Acesta nu a oprit la semnalele luminoase şi acustice ale poliţiştilor aflați pe strada Victoriei din municipiul Baia Mare, iar la o intersecţie a pierdut controlul direcţiei de mers, s-a lovit de un gard după care s-a răsturnat în şanţ. Nicio persoană nu a fost rănită. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Alcoolul este unul dintre factorii care determină producerea celor mai multe accidente rutiere. Până la limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, alcoolemia este sancţionată contravenţional cu amendă şi cu suspendarea permisului pe 90 de zile.

tags: bilanȚ, pe, o, saptamana:, 23, de, maramureșeni, prinși, bauți, la, volan, unii, cu, peste, 1, mg/l, alcool, pur, in, aerul, expirat