Comunitate

BILANȚ: Mai puține infracțiuni în Sighet în acest an

miercuri , 11 oct 2017, ora 14:00       de Dana Berci       Comunitate

 Anul acesta s-au înregistrat mai puține infracțiuni în Sighetu Marmației, ceea ce înseamnă că acțiunile de prevenire desfășurate de oamenii legii dau rezultate. Potrivit raportului întocmit de Poliția Sighet, infracțiunile cel mai des sesizate sunt cele de furturi, iar țintele hoților sunt locuințele și clădirile aflate în construcție.


 În primele 9 luni ale anului rata infracționalități a scăzut comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Chiar și așa zilnic polițiștii intervin la stări conflictuale, furturi sau agresiuni.

„În primele 9 luni ale anului lucrătorii Poliției Sigehtu Marmației împreună cu lucrătorii secțiilor poliției rurale Sarasău și Ocna Șugatag, arondate Poliției Sighetu Marmației, au desfășurat activități specifice pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și pentru a putea interveni cât mai repede la orice sesizare. În cursul celor nouă luni, numărul sesizărilor adresate poliției a scăzut într-un procent destul de mare, 23%”, a precizat Marius Arba, împuternicit adjunct șef Poliția Sighet.

Oamenii legii spun că monitorizează stările conflictuale sesizate, dar este extrem de important ca acei care devin victime să se adreseze cu poliției și să ceară ajutor. 

„Cele mai infracțiuni sunt cele de lovire, dar și acestea au scăzut cu aproximativ 10% , infracțiunile de amenințare au scăzut cu 58%. Un factor extrem de important al poliției este prevenirea, astfel jumătate din faptele care ar trebui sesizate se reduc”, a adăugat Marius Arba.

Cu toate că sunt mai puține ca anul trecut, furturile rămân o problemă în Sighet. Una dintre cauze ar fi faptul că o parte din cetățeni nu iau măsurile minime de a-și asigura bunurile.

„Cel mai des întâlnită și sesizată către Poliția Sighetu Marmației este fapta de furt. Infracțiunile contra patrimoniului, cu toate că sunt în scădere, și fapta de furt este în scădere de 44%, foarte mult față de anul trecut și asta se datorează prevenției foarte bune. Cele mai multe furturi sunt sesizate din locuințe și din locuințele în construcție, a mai spus Marius Arba.

Reprezentanții Poliției Sighet spun că majoritatea hoților sunt tineri, media vârstei fiind de 25 de ani.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM