Sport

BASCHET: Cei doi jucători americani ai CSM-ului, un model pentru coechipierii lor

marti , 26 sep 2017, ora 15:38       de Dana Berci       Sport

 Echipa deseniori a Clubului Sportiv Municipal Sighet are în componență și 2 baschetbaliști din Statele Unite ale Americii. Reprezentanții clubului și-au dorit să îi aducă pe sportivii americani la Sighet datorită experienței lor, dar și pentru a fi un model pentru ceilalți jucători în noul sezon.


Will Wise și Steve Rosemond se află la Sighet de câteva săptămâni și au început antrenamenetele alături de restul echipei. Reprezentanții clublui sigheten cred că datorită tehnicii lor deosebite și calităților fizice cei doi vor fi  jucători importanți pentru CSM Sighet.

„Pe Steve îl cunosc de anul trecut, de când evolua pentru echipa din Baia Mare în prima ligă din din România. A fost în opinia mea un jucător exponențial, cu niște calități fizice și tehnice mari, mă bucur că a ales să vină la Sighetu Marmației în acest an. Și pentru el cred că acest sezon va fi o rampă de lansare pentru un viitor transfer și pentru evoluția sa chiar și în străinătate dacă nu în prima ligă din România. Pe Will la recomandările unui impresar l-am urmărit în anumite meciuri și era ceea ce ne trebuia nouă la echipă pentru că este un jucător înalt, are 2,04 m, un jucător cu calități fizice și tehnice impresionante”, a precizat antrenorul Emil Kosztelnik.

În ciuda diferențelor dintre baschetul american și cel european, cei doi sportivi s-au adaptat și au început antrenamentele pentru noul sezon de Liga I. 

Ei comunică foarte bine cu restul echipei, cu juniorii noștri, și cred că acești copii au foarte multe de învățăt din experiența pe care au acumulat-o ei în campionatul universitar nord-american. Există o diferență între baschetul care se joacă în America și baschetul european, dar ei vor încerca să se adapteze pe sistemul nostru de joc european și implicit să fie un model pentru acești copii și un suport pentru evoluția lor baschetbalistică”, a declarat Emil Kosztelnik.

În ceea ce privește transferul lor la Sighetu Marmației, baschetbaliștii au rămas impresionați de această zonă și speră să facă un sezon bun la CSM.

„În prima zi când am ajuns la Sighet am prins o vreme nefavorabilă, am fost puțin speriat de poveștile tradiționale cu vampiri, dar a doua zi a fost vreme frumoasă și am fost impresionat de arhitectura orașului și de ceea ce există aici la campusului Liceului Tehnologic Forestier. Sunt încântat de echipă, de faptul că sunt mulți jucători tineri și mă bucur că pot să fiu un model pentru acești jucători”, a precizat baschetbalistul Will Wise.

„Mă bucur foarte mult că mă aflu aici, am fost foarte bine primit și am o relație foarte bună cu antrenorul, ne știm de sezonul trecut, de când jucam la Baia Mare, și sper să fie un sezon foarte bun la Sighet”, a adăugat Steve Rosemond.

În această perioadă echipa CSM Sighet se antrenează pentru noul sezon competițional.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.



TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM