Economic

BANI DE PROIECTE: Pentru tineret s-au alocat cu 75% mai mulți bani ca anul trecut

miercuri , 16 mai 2018, ora 17:45       de Oana Dulf       Economic

 Consilierii județeni maramureșeni au aprobat lista programelor, proiectelor și a acțiunilor în domeniul tineretului pe anul 2018. S-au alocat cu 75% mai mulți bani comparativ cu anul 2017, asta și datorită câștigării de către municipiul Baia Mare a titlului de Capitală a Tineretului în perioada mai 2018 - mai 2019. 


Ultimul proiect de hotărâre adoptat de consilierii județeni în ședința extraordinară din 4 mai a privit aprobarea listei programelor, proiectelor şi acţiunilor propuse să beneficieze de finanţare nerambursabilă şi a sumelor alocate fiecărui proiect din domeniul tineretului, declarate eligibile la sesiunea de finanţare din anul 2018. S-a acordat un total de 340.000 de lei pentru 25 de asociații, fundații sau centre de tineret, din totalul de 39 care au depus proiect pe acest ghid de finanțare. Consilierul județean PNL Marinel Kovacs a făcut un apel la echilibru în 2019 în ceea ce privește acordarea banilor la capitolele tineret și sport. 

”După părerea mea, noi putem la anul să facem următorul lucru. După ce avem proiectele și vedem că avem la tineret mai puține și că nu va mai fi necesar nici să contribuim cu atât de mulți bani, putem să ajungem inclusiv la o rectificare de buget astfel încât să vedem în funcție de numărul de proiecte depuse pe un domeniu, cum ar fi tineretul și cultural, putem să rectificăm în așa fel încât să asigurăm sume corespunzătoare, dacă trebuie mai mult la cultural, să mai completăm. Anul acesta sigur, s-a dat la tineret mult mai mult ca și anul trecut, s-a tăiat de la cultural într-un fel sau altul. Sunt bani mai mulți, e bine, pentru că acum e Capitala Tineretului, dar dacă vedem că sunt proiecte mai puține, pentru că acum avem 25 numai la tineret, dincolo sunt peste 100, atunci am putea să facem ca în funcție de numărul de proiecte, să ajungem la o rectificare înainte de a repartiza sumele pentru ca să fie un echilibru mai bun. Și cred că se poate”, a propus consilierul județean Marinel Kovacs.

Propunerea consilierului județean nu prea a avut trecere în forul administrativ. La proiectul de hotărâre privind aprobarea listei programelor, proiectelor şi acţiunilor propuse să beneficieze de finanţare nerambursabilă şi a sumelor alocate fiecărui proiect din domeniul culturii, declarate eligibile la sesiunea de finanţare din anul 2018, suma totală care s-a acordat celor 81 de asociații sau fundații, din totalul de 121 care au depus proiecte pe Ghidul pentru cultură, a fost de 530.000 lei.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM