BAIA SPRIE: Eveniment rutier mortal. Pietonul accidentat luni seara pe zebră a decedat la spital

marti , 14 noi 2017, ora 12:41       de MaraMedia       Comunitate

O femeie în vârstă de 58 de ani a fost spulberată aseară, de un autoturism, în timp ce traversa regulamentar pe o trecere pentru pietoni, din orașul Baia Sprie. Paramedicii au reușit să o transporte la spital, dar la scurt timp de la producerea accidentului, femeia a decedat. Cumplitul accident a fost surprins de camerele de supraveghere din oraș. 


Aseară, la ora 20:45, pe DN18 în localitatea Baia Sprie, a avut loc un accident de circulaţie deosebit de grav. O femeie în vârstă de 58 de ani care traversa strada regulamentar pe trecerea pentru pietoni semnalizată prin indicatoare şi marcaj rutier, a fost lovită de un autoturism care circula spre municipiul Baia Mare. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere video din Baia Sprie se observă cum pietonul este lovit în plin de autoturism și aruncat la câțiva metri de zebră. Localnicii din Baia Sprie spun că în zonă se înregistrează frecvent accidente rutiere cu victime. 

”Se întâmplă des accidente aici. Anul trecut a dat salvarea peste o persoană, tot aici pe trecere. Nu respectă. Majoritatea nu încetinesc, nici să oprească. Nu încetinesc la trecere, majoritatea”, a spus un localnic din Baia Sprie. 

La fața locului au intervenit un echipaj SMURD și echipe ale poliției. 

Femeia a fost transportată de un echipaj SMURD la spital, dar a decedat. Conducătorul auto, un bărbat de 57 de ani din Baia Mare, nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Cecilia Grozavu. 

”Pacienta, în vârstă de 58 de ani din Baia Sprie a fost adusă aseară la orele 21:13 minute în Unitatea de Primiri - Urgențe cu multiple traumatisme, în stop cardio-respirator, victima unui accident rutier. Din păcate, dânsa a decedat aseară la 22:50. În acest moment, Medicina Legală face autopsia pentru a stabili exact cauzele decesului”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, Sorina Pintea. 

Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

tags: baia, sprie:, eveniment, rutier, mortal., pietonul, accidentat, luni, seara, pe, zebra, a, decedat, la, spital