Comunitate

Baia Mare: S-a inaugurat poteca tematica ”Pași printre frunzele de pe vremea vulcanilor”, din cadrul Rezervației fosilifere Chiuzbaia

marti , 3 iul 2012, ora 10:52       de MaraMedia       Comunitate

Sâmbătă a avut loc inaugurarea potecii tematice ”Pași printre frunzele de pe vremea vulcanilor”, din cadrul Rezervației fosilifere Chiuzbaia. Poteca a fost realizată de membrii Clubului de Speologie „MONTANA” Baia Mare, finanțarea venind din partea Fundației pentru Parteneriat și MOL România.

La inaugurare au participat circa 60 de persoane: elevi și profesori din cadrul Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” și Colegiului Național „Mihai Eminescu” Baia Mare, reprezentanți de la Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș, Garda de Mediu, Direcția Silvică Maramureș, Universitatea de Nord, Muzeul de Istorie Baia Mare, Fundația de Ecologie și Turism Potaissa Turda, Fundația Județeană pentru Tineret Maramureș și alți cetățeni interesați din comunitatea locală. 

Plecarea spre rezervație s-a făcut la ora 9 și 15 minute cu microbuze puse la dispoziție de organizatori. După un moment festiv în care s-a prezentat succint rezervația și poteca tematică, s-a tăiat panglica potecii și participanții au putut parcurge poteca sub îndrumarea profesorului dr.  Alexandru Mureșan, coordonatorul proiectului. De asemenea, conf. univ. dr. Kovacs Marinel a vorbit despre modul de desfășurare a vulcanismului și formarea masivului Igniș. Participanții au putut încerca  exerciții de TSA (tehnici de speologie alpină), interesul manifestat fiind mare în special din partea elevilor care au savurat traversarea pe ”tiroliană” între doi arbori pe o distanță de cca 50m. Lecția în natură a luat sfârșit în jurul orei 14 când invitații s-au întors în Baia Mare cu microbuzele, plăcut impresionați și doritori să se reîntoarcă.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM