Baia Mare: Noua lege a uceniciei aduce avantaje angajatorilor

Baia Mare: Noua lege a uceniciei aduce avantaje angajatorilor

Noua lege a uceniciei aduce avantaje angajatorilor. La sfârşitul anului trecut, a intrat în vigoare o hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor privind ucenicia la locul de muncă. Prin această nouă lege a uceniciei, într-un context economic din ce în ce mai complicat, Ministerul Muncii îşi propune să-i ajute pe tinerii şi muncitorii nevoiţi să îşi schimbe profesia sau să se angajeze.

Prin contractul de ucenicie, angajatul poate obţine un loc de muncă, cu o durată între un an şi trei ani de zile. Potrivit noii legi a uceniciei, perioada de probă la care poate fi supus ucenicul nu poate fi mai mare de 30 de zile iar angajatorul trebuie să-i asigure ucenicului o pregătire teoretică şi practică. "Angajatorii care doresc să încadreze în muncă ucenici pot încheia contracte cu aceste persoane şi cu agenţia prin care vor primi o subvenţie pe o perioadă între 1-3 ani de zile, în funcţie de durata contracului de ucenicie, subvenţia fiind acordată din bugetul asigurărilor de şomaj în cuantum de 60% din indicatorul social de referinţă, reprezentând o sumă de 300 de lei pe lună. Prin urmare, această sumă credem că este în sprijinul angajatorilor pentru a califica muncitori necalificaţi sau tineri între 16 şi 25 de ani", explică directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Oana Oşanu.

Noua lege a uceniciei simplifică procedurile pentru angajatori. În vechea legislaţie, angajatorii erau nevoiţi să aivă autorizaţii speciale care să încheie astfel de contracte iar maiştrii să fie atestaţi. Prin simplificarea procedurilor, coordonatorul ucenicului nu mai trebuie să-i asigure acestuia masă şi cazare. Trebuie să aibă, în schimb, o experienţă profesională de cel puţin cinci ani în ocupaţia pentru care organizează programul de ucenicie. "Sunt foarte mulţi angajatori care sunt din ce în ce mai mult pretenţioşi în a-şi alege personalul şi solicită persoane calificate. Este o modalitate de a angaja tineri, de a-i fideliza, a-i califica în conformitate cu cerinţele companiei la care lucrează şi este o modalitate prin care, chiar dacă sunt mulţi angajatori care îşi califică oricum personalul, şi este o modalitate de a-şi reduce cheltuielile cu formarea profesională a propriilor angajaţi. Prin acordarea acestor subvenţii, noi credem că legea este foarte bine venită", este de părere Oana Oşanu.

La finalul colaborării, ucenicul primeşte un certificat de competenţe profesionale atestat de un Centru Autorizat de Evaluare şi Certificare a Competenţelor Profesionale. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş a început deja să contacteze agenţi economic pentru a le aduce la cunoştinţă aceste subvenţii de care ar putea beneficia în cazul în care ar încheia un contract de ucenicie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.