Baia Mare: În primii doi ani de activitate, S.M.U.R.D. Maramureş a avut peste 7500 de intervenţii

Baia Mare: În primii doi ani de activitate, S.M.U.R.D. Maramureş a avut peste 7500 de intervenţii

În primii doi ani de activitate, S.M.U.R.D. Maramureş a avut peste 7500 de intervenţii. Personalul serviciului a fost permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi a intervenit cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie. Datele statistice înregistrate în această perioadă arată clar eforturile depuse de medicii, asistentele şi paramedicii pompieri S.M.U.R.D. în sprijinul comunităţii.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de la înfiinţare până astăzi, numărul intervenţiilor S.M.U.R.D. a ajuns la 7539. Pe parcursul anului 2010 s-au înregistrat 3872 intervenţii, în 2011- 3552 iar de la începutul acestui an şi până în prezent, 115 acţiuni. Pe categorii, cele mai multe intervenţii S.M.U.R.D. au fost cele de acordare de asistenţă medicală persoanelor cu traumatisme – 2536 astfel de cazuri, urmate ca număr de cele la afecţiuni medicale- 1499, intervenţiile în cazuri de afecţiuni neurologice şi psihiatrice- 657 şi cele de prim-ajutor la accidente rutiere- 509 cazuri.

"La sfârşitul anului trecut, pentru reducerea timpului de răspuns al echipajelor la solicitările cetăţenilor, au fost operaţionalizate alte trei staţii S.M.U.R.D.: Fărcaşa, Târgu Lăpuş şi Bogdan Vodă, care au acţionat imediat după deschidere. Paramedicii pompieri de la S.M.U.R.D. Fărcaşa au executat de atunci 29 de intervenţii, colegii lor de la Târgu Lăpuş au participat la 23 de acţiuni iar S.M.U.R.D. Bogdan Vodă a fost chemat în ajutor în 10 cazuri. Achiziţionarea autospecialelor S.M.U.R.D. pentru dotarea acestor noi staţii a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Consiliului Judeţean, care este partener în Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania  de Nord, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord“, din care face parte şi Consiliul Judeţean Maramureş. Valoarea totală a proiectului pentru judeţul nostru se ridică la circa 2,8 milioane de euro.", se mai arată în comunicatul de presă.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.