Baia Mare: Cererile pentru bilete de tratament se pot depune începând cu 16 ianuarie

Baia Mare: Cererile pentru bilete de tratament se pot depune începând cu 16 ianuarie

272 de bilete de tratament pentru pensionari în staţiunile balneoclimaterice au rămas nevalorificate la nivelul judeţului Maramureş. Nici biletele de odihnă nu au avut trecere. Casa Judeţeană de Pensii a returnat 1.339 de astfel de bilete.

Dacă în alte judeţe din ţară, pensionarii s-au bătut pentru un bilet de tratament, în judeţul Maramureş, vârstnicii nu s-au înghesuit să îşi cumpere astfel de bilete. Casa de Pensii Maramureş a fost nevoită să returneze în luna decembrie 272 de bilete de tratament, care au rămas nevalorificate. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul biletelor de odihnă. "În anul 2011 am avut repartizate 5608 bilete de tratament din care s-au vândut 5336, rămânând nevalorificate 272 de bilete de tratament. De asemenea, am mai avut 770 de bilete cu gratuitate pentru anul 2011, acestea fiind valorificate în întregime. O noutate în anul 2011 a fost şi faptul că biletele de odihnă au fost repartizate caselor teritoriale de pensii pentru a fi valorificate. Pentru Casa Judeţeană de Pensii au fost repartizate 2040 de bilete însă din acestea nu au fost valorificate decât 701 bilete, rămânând 1339 de bilete nevalorificate", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Maramureş, Daniela Vasile.

Biletele nevalorificate au fost returnate la Casa Naţională de Pensii. Reprezentanţii instituţiei de pe plan local speră ca în acest an, contractele cu staţiunile balneoclimaterice să fie semnate ai devreme, astfel încât să nu mai apară întârzieri în acordarea lor. Prima serie de bilete de tratament se va acorda abia de la sfârşitul lunii viitoare. "Seria probabil că va începe undeva la sfârşitul lunii februarie, prima serie de odihnă pentru pensionari, însă cererile le preluăm începând cu data de 16 ianuarie. Se pot depunde cereri atât la Casa Judeţeană de Pensii Maramureş cât şi la Casa Locală de Pensii din Sighetu Marmaţiei", a adăugat Daniela Vasile.

În 2011, cele mai multe bilete au fost repartizate pentru staţiunile Ocna Şugatag, Felix, 1 Mai şi Covasna.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.