Cultura

BAIA MARE: Biblioteca ”Petre Dulfu”, cea mai importantă bibliotecă județeană din țară

luni , 25 ian 2016, ora 16:55       de MARIUS CÎMPIAN       Cultura

 Biblioteca „Petre Dulfu” este în acest moment cea mai mare și mai importantă bibliotecă județeană din România. Instituția băimăreană de cultură a ajuns să aibă în baza de date un număr impresionant de utilizatori, aproximativ 68.000. 


Cea mai reprezentativă bibliotecă din Maramureș și-a prezentat azi bilanțuldin anul trecut. În afara continuării proiectelor educative demarate de-a lungul anilor, Biblioteca Județeană se mândrește în 2015 cu înființarea Centrului de Cercetare și Documentare al Academiei Române. 

„Este o structură asociativă, agreată de prezidiul Academiei Române, afiliată Academiei Române, filiala Cluj-Napoca. Obiectul de actvitate este axat pe cercetarea științifică în regim interdisciplinar”,  a declarat Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene. 

Directorul Bibliotecii Județene spune că cifrele anului 2015 sunt excelente pentru instituția pe care o conduce.

 “Biblioteca a fost frecventată anut trecut de aproximativ 400.000 de utilizatori. În ceea ce privește documentele împrumutate au fost peste 325.000 de unități de bibliotecă. Alți utilizatori au participat direct la activitățile bibliotecii, iar alții de la distanță”, a mai arătat  Teodor Ardelean. 

În acest moment Bibiloteca Județeană dispune de aproape 700.000 de titluri, din toate domeniile. Și în 2015, Bibloteca “Petre Dulfu” a continuat achiziția de cărți, dar totodată a donat multe volume filialelor instituției de peste hotare. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM