Comunitate

BAC 2018: Au început primele probe ale examenului maturității

luni , 12 feb 2018, ora 13:27       de Dana Berci       Comunitate

 Astăzi a avut loc prima probă a bacalaureatului din sesiunea iunie-iulie 2018. Examenul a debutat cu  probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale care sunt programate în perioada 12-22 februarie. La această sesiune sunt aşteptaţi să participe peste 177.000 de elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a, dar şi absolvenţi din promoţiile anterioare.


Spre deosebire de ceilalți ani,  în 2018 competențele lingvistice și digitale sunt susținute în luna februarie. Elevii cred că această schimbare este în beneficiul lor întrucât vor avea mai mult timp să se pregătească pentru probelee scrise.

”După părerea mea, prima probă a examenului de bacalaureat a fost ușoară pentru că m-am pregătit, am învățat și sper să iau experimentat. Am avut un subiect ușor, juridic-adminsitrativ. Este foarte bine că se dau competențele mai repede, nu mai este stresul acela în timpul verii când sunt și probele scrise. A fost ușor și sperăm să fie tot așa celelalte probe”, a mărturisit o elevă.

”Prima probă mi s-a părut foarte ușoară, am îmvățat foarte mult și m-am străduit și sper ca și celelalte probe să fie la fel de ușoare și să le luăm cu brio. Chiar dacă a început mai repede bacalaureatul am făcut tot posibilul să reușesc să mă pregătesc, sunt pregătită și pentru celelalte probe”, a adăugat o altă elevă.

Susținerea competențelor lingvistice și digitale în luna februarie le-a dat însă bătăi de cap cadrelor didactice.

”În principiu este bine din punct de vedere al organizării și al desfășurării, problema este că fiind în timpul cursurilor am avut mici dificultăți în ceea ce privește repartizarea celorlalți elevi astfel încât să avem spațiu în care elevii de clasa a XII-a să nu fie deranjați de ceilalți colegi, dar până la urmă am reușit și totul se desfășoară normal. Examenul începe la ora 09:00 și va fi susținut până după-masă, în funcție de numărul de candidați, pentru fiecare elev avem alocat între 10 și 15 minute”, a precizat Claudia Mintău, președinte al comisiei de bacalaureat.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se desfăşoară în zilele de 12 şi 13 februarie. În intervalul 14-15 februarie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar vineri, 16 februarie, respectiv în zilele de 19 şi 20 februarie, se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională,  în 21 şi 22 februarie. Probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat din prima sesiune sunt programate între 25 şi 28 iunie.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM