AVERTIZARE METEO: O nouă atenționare cod galben de vreme rea în Maramureș

marti , 12 iun 2018, ora 15:18       de Dana Berci       Vremea

 Meteorologii au emis o nouă atenționare cod galben de vreme rea. În județul Maramureș avertizarea meteorologică intră în vigoare astăzi la ora 20:00 și este valabilă până vineri.


De astăzi de la ora 20:00 și până miercuri la ora 14:00  vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.  

 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

Din 13 iunie, ora 14:00  și până în 15 iunie ora 08:00  în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

 Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

 

tags: avertizare, meteo:, o, noua, atenționare, cod, galben, de, vreme, rea, in, maramureș