Vremea

AVERTIZARE: Cod galben de inundații în Maramureș

vineri , 29 iun 2018, ora 13:26       de Dana Berci       Vremea

 Hidrologii au emis o nouă avertizare cod galben de inundaţii pe râuri din mai multe judeţe, printre care se află și Maramureșul. Potrivit hidrologilor, sunt prognozate viituri şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie. Avertizarea este valabilă până în 1 iulie la ora 24:00.


Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, judeţele Maramureş şi Satu Mare, precum și pe râurile din alte județe din țară sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare. 

Până în această seară la ora 21:00 Maramureșul și alte 18 județe sunt sub cod galben de ploi abundente, urmând a se înregistra cantităţi de precipitaţii ce pot depăşi 60 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii spun că în cea mai mare parte a Moldovei, local în estul şi în sud-estul Transilvaniei, în Maramureş şi în nordul Munteniei şi al Olteniei vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ, dar va continua să plouă până sâmbătă în majoritatea zonelor ţării.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM