Sanatate

AVERTISMENT: Pericolul ascuns în cele mai consumate alimente. Peste 500.000 de decese la nivel mondial îi sunt asociate

sambata , 19 mai 2018, ora 16:35       de www.gândul.info       Sanatate

 Eliminarea grăsimilor trans este una dintre cheile pentru protejarea şi salvarea vieţilor oamenilor, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Rapoartele specialiştilor arată că 500.000 de decese survenite în urma bolilor cardiovasculare sunt cauzate de consumul de astfel de acizi graşi.


Grăsimile trans sunt considerate cel mai periculos tip de grăsimi. Acestea cresc nivelul colesterolului rău (LDL) în organism şi în reduc pe cel bun (HDL). Creşterea nivelului LDL conduce la riscul apariţiei bolilor cardiace, care reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial. 

Potrivit OMS, peste 500.000 de decese survenite în urma bolilor cardiovasculare au avut la baza consumul de grăsimi trans. Cunoscute şi sub numele de acizi graşi trans, aceste grăsimi sunt create prin adăugara de hidrogen în uleiul vegetal, într-un proces numit hidrogenare. Aceste substanţe sunt folosite în prepararea alimentelor pentru a ajuta la menţinerea prospeţimii acestora, la prelungirea termenului de garanţie şi la aspectul general. 

Citește continuarea aici.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM