Turism

ATRAȘI DE TRADIȚII: De Paști se așteaptă un număr mare de turiști în Bârsana

miercuri , 4 apr 2018, ora 13:21       de Dana Berci       Turism

 Și anul acesta un număr mare de turiști vor ajunge în comuna Bârsana pe perioada sărbătorilor pascale. Administrația locală spune că vizitatorii au ales această zonă pentru că se păstrează tradițiile, dar și pentru a participa la slujba de înviere de la Mănăstirea Bârsana.


Bârsana este una dintre localitățile din Maramureș în care tradițiile se transmit din generație în generație, iar costumul popular este purtat cu mândrie de localinici în zilele de sărbătoate, lucru care atrage tot mai mulți turiști.

”Ca în fiecare an în localitatea Bârsana vin un număr foarte mare de turiști cu ocazia sărbătorilor de Paști, sunt cazați la pensiunile din comuna noastră, o mare parte vin la slujba de înviere care are loc la Mănăstirea Bârsana. Așa cum este tradiția la noi sunt așteptați cu binecunoscutele preparate tradiționale și un lucru îmbucurător este că, cu ocazia sărbătorilor și nu numai, lumea a revenit la portul popular. Este un lucru bun pentru Maramureș, iar turiștilor le place acest lucru", a spus Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.  

De Paști toate locurile de cazare din Bârsana sunt ocupate.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM