Atenţie la ciupercile din pieţe

Atenţie la ciupercile din pieţe
Ciupercile au umplut tarabele comerciantilor din Sighet, mai ales dupa ploile cazute in ultima perioada. Cu toate acestea, multi sigheteni se tem sa le cumpere, avand in vedere valul de intoxicatii inregistrat in Maramures anul trecut. Precupetele dau asigurari ca isi cunosc foarte bine marfa, insa medicii atrag atentia ca exista soiuri otravitoare similare cu cele care pot fi mancate fara nicio problema sau chiar ciuperci comestibile care pot suferi mutatii. 
Galbiorii, ciupercile de stejar, vinetelele sau si asa-numitii ,, iuti” sunt primii care au aparut in piata de alimente. Comerciantii garanteaza ca nu e niciun pericol ca acestea sa fie consumate, deoarece ei au „crescut printre ele” si le cunosc.
Pana in acest moment, la nivelul judetului Maramures nu au fost semnalate cazuri de intoxicatii cu ciuperci, insa medicii avertizeaza ca odata cu aparitia acestora pe piata, riscul creste semnificativ. Oricat de bine ar cunoaste ciupercile, oamenii sunt sfatuiti sa le culeaga cu mare atentie si sa le opareasca inainte de consum, pentru a elimina riscul de intoxicatii. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.