Sanatate

ATENȚIONARE DE LA STOMATOLOGI: Mierea poate dăuna danturii şi ficatului

miercuri , 11 iul 2018, ora 17:15       de Rador       Sanatate

Mierea naturală are efecte benefice asupra organismului, însă nu trebuie încălzită, deoarece la o temperatură de 45 de grade încep să se distrugă enzimele folositoare, iar la o peste 60-80° C, se formează o substanţă numită hidroximetil furfurol.


Această substanţă este recunoscută ca potenţial cancerigenă, fiind foarte periculoasă pentru ficat. Prin urmare, mierea nu se adaugă în aluaturi.


Din acelaşi motiv, nu se recomandă ceaiul sau laptele fierbinte cu miere. Mierea este, de asemenea, un alergen puternic. Pediatrii recomandă introducerea ei în alimentaţia copiilor la vârsta de un an şi atunci când există convingerea că micuţul nu are alergie la acest produs. Şi, nu în ultimul rând, mierea poate deteriora smalţul dinților, deoarece dantura este distrusă nu numai de zaharoză, ci şi de zaharuri naturale, cum ar fi fructoza.


Chiar şi mierea de cea mai bună calitate are un indice glicemic destul de ridicat, favorizând acumularea kilogramelor în plus. Ea dăunează smaltului dinţilor, uneori, chiar mai mult decât zahărul obişnuit, avertizează stomatologii.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM