Sanatate

ATENȚIE LA ȚÂNȚARI! Recomandările DSP pentru prevenirea infecției cu virusul West Nile. Un prim deces s-a înregistrat în țară

joi , 9 aug 2018, ora 14:51       de MaraMedia       Sanatate

 Primul deces cauzat de infecția cu virusul West Nile, în acest sezon, a fost înregistrat la un pacient din Galați. Direcția de Sănătate Publică Maramureș transmite informații și recomandări generale pentru populație, pentru a preveni o infecție cu virusul West Nile. 


Țânțarii transmit agenți patogeni care produc îmbolnăviri la om și la animale. Bolile cele mai răspândite sunt arbovirozele, dintre acestea făcând parte și infecția cu virusul West Nile. Pentru a-și depune ouăle, femelele de țânțari se hrănesc cu sânge. În acest timp, ele se infectează cu agenți patogeni de la om sau animale sau îi transmit acestora. Țânțarii adulți zboară în preajma locuințelor, mai ales dimineața devreme sau în amurg, căutând posibilitatea de a se hrăni cu sânge. Evitarea înțepăturilor de țanțar se face purtând îmbrăcăminte cu mâneci și pantaloni lungi, daca ieșim seara din locuințe, în parc la plimbare sau când mergem în pădure, la pescuit ori în Deltă. Pătrunderea țânțarilor în casă se poate opri prin utilizarea plaselor de protecție la ferestre și uși, a substanțelor insecticide în locuință ori în jurul ei, sau prin utilizarea aerului condiționat. În perioada 2 mai - 8 august, în România s-au înregistrat 23 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Din cele 23 de cazuri, 11 s-au înregistrat în săptămâna 1 - 8 august. Tot în această săptămână s-a produs şi decesul. Cazurile au fost înregistrate în judeţele Dolj, Olt, Iaşi, Brăila, Ilfov, Bihor, Bacău, Galaţi, Vrancea, Teleorman  şi în Bucureşti. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM