Externe

ARHIVĂ: Ce vorbeau Clinton şi Eltîn despre Putin

duminica , 2 sep 2018, ora 15:57       de adevarul.ro       Externe

Biblioteca Bill Clinton a publicat transcripţii ale unor discuţii telefonice purtate în toamna anului 1999 de preşedinţii de la acea vreme ai Statelor Unite şi Rusiei. Potrivit documentelor, Boris Elţîn l-a informat pe Bill Clinton asupra deciziei de a-l alege pe Putin drept succesorul său la Kremlin.


 

Doi preşedinţi care au marcat istoria ultimului deceniu al secolului XX au vorbit la telefon în toamna lui 1999 despre liderul pregătit la Kremlin pentru începutul secolului XXI. Boris Elţîn i-a spus în două conversaţii telefonice lui Bill Clinton că mizează pe Vladimir Putin, un personaj cu un trecut în lumea spionajului. Într-o conversaţie din 9 septembrie 1999, Elţîn se declara convins că Putin va avea parte de sprijinul ruşilor. El a admis totodată că i-a luat ceva timp până s-a oprit asupra candidaturii sale. „Este un om cu tărie de caracter şi puternic, şi foarte comunicativ.

Un partener foarte profesionist“, i-a spus preşedintele rus omologului său american. La 19 noiembrie 1999, Elţîn a continuat pe acelaşi ton laudativ la adresa lui Putin: „Evident că Putin. El va fi succesorul. Este un democrat şi cunoaşte Occidentul. Are o forţă interioară“.

 

Citeste mai mult: adev.ro/pebvpp

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM