Social

APRILIE ALB: Nu scăpăm de iarnă. La Borșa, dimineață, zăpada era de peste jumătate de metru

joi , 20 apr 2017, ora 15:54       de Oana Dulf       Social

 A revenit iarna în pasurile montane din Maramureș, iar la Borșa stratul de zăpadă avea în această dimineață 60 de centimetri. Azi-noapte, carosabilul din Pasul Gutâi a fost acoperit de un strat gros de zăpadă, circulația desfășurându-se cu dificultate. 


Având în vedere atenționarea cod galben de precipitații abundente, ninsori și vânt în Maramureș, valabilă până mâine, precum și căderile masive de zăpadă înregistrate în ultimele ore în tot județul, atât lucrătorii de la Drumurile Județene, cât și cei de la Drumurile Naționale au ieșit azi-noapte în teren pentru a acționa cu utilajele din dotare. În Pasul Gutâi s-a acționat încă din timpul nopții de miercuri spre joi, încercându-se degajarea carosabilului, dată fiind ninsoarea abundentă. De asemenea, precipitații însemnate sub formă de ninsoare s-au înregistrat și la Borșa, unde stratul de zăpadă măsura în această dimineață 50-60 cm.

Deszăpezirea Pasului Prislop este îngreunată de lucrările de reabilitare a DN18 Borșa – Cârlibaba. Secția Drumuri Naționale Baia Mare a intervenit cu utilajele de deszăpezire din dotare și la nevoie va suplimenta numărul acestora, spun reprezentanții Instituției Prefectului. În teren a ieșit azi-noapte și prefectul Sebastian Lupuț, pentru a verifica în ce condiții se face deszăpezitea, asta după ce pe paginile de socializare șoferii surprinși în trafic de zăpadă au postat numeroase fotografii și au arătat starea carosabilului, care era acoperit de un strat gros de zăpadă. Și drumul județean din zona Cavnic a fost alb. 

Autoritățile le recomandă conducătorilor auto să respecte măsurile necesare traficului în condiții de iarnă, să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni. Avertizarea de cod galben a fost prelungită până în data de 21 aprilie, ora 14:00, perioadă în care se anunță precipitații însemnate, ninsori și vânt. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.



SONDAJ DE OPINIE

Cine credeţi că poate fi considerat "Maramureşeanul anului 2016" pe baza faptelor sale?
Ciprian Albu - baschetbalist
Ioan Dunca - scriitor budeştean la 92 de ani
Adrian Hădean şi Nicolae Tand - bucătari maramureşeni
Cristian Balaj - arbitru FIFA
Lavinia Pop Coman - actriţă
Anişoara Gog - voluntar Rotaract Sighet
Vasile Prodan - director Mecanica SA
Vladimir Petruţ - primar Cavnic
Richard Kovacs - consilier local UDMR
Gabriel Zetea - preşedintele CJ Maramureş
TV Sighet

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM