Politic

APELUL LUI DURUŞ: „Reanalizați și corectați reducerea timpului de lucru pentru eliberarea pașapoartelor în Sighet și Borșa”

miercuri , 14 feb 2018, ora 21:09       de MaraMedia       Politic

Reducerea programului de la 1 ianuarie 2018 la punctele de operare și eliberare pașapoarte din Sighetu Marmației și Borșa a creat nemulțumiri și tensiuni în rândul solicitanților de documente de călătorie din cele două zone ale județului.


Deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, s-a autosesizat cu privire la acest aspect și a formulat o interpelare către Carmen Dan, ministrul afacerilor interne, citită în Parlament la începutul săptămânii.

„Conștient, se pun pe drumuri sute de cetățeni, obligați în acest moment să piardă timp și bani pentru a obține un pașaport. Mă întreb dacă măsura luată de Serviciul Public Comunitar pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple Maramureș se înscrie în programul Guvernului de reducere a cheltuielilor bugetare?!”

În urma înjumătățirii programului de la cele două puncte de lucru, angajații Serviciului de pașapoarte nu vor mai reuși să opereze toate cererile depuse. Anul trecut la cele două puncte s-au depus peste 3350 de solicitări. Statistica Direcției Generale de Pașapoarte arată că numărul solicitanților crește în fiecare an. Dacă s-ar păstra la nivelul anului trecut, matematica arată că după noul program de lucru ar putea fi operate la cele două puncte cel mult 2680 de solicitări anual. 

„Oamenii sunt puși pe drumuri nejustificat. De la Borșa până în Baia Mare faci aproximativ două ore și jumătate. E inuman să parcurgi atâta drum pentru un pașaport, mai ales când trebuie să aduci și copiii. Unii nu au mașină personală și trebuie să călătorească cu autobusele. Indiferent de resorturile care au stat la baza aceste politici de reducere a timpului de lucru, care nu a avut în centrul atenției cetățeanul, e imperios necesară o analiză a efectelor și o corectare a situației create”, a cerut, în interpelarea către ministru, deputatul USR, Vlad Duruș.

Deputatul i-a amintit ministrului că măsura a dus la apariția unor stări conflictuale între lucrătorii Serviciului de Pașapoarte și solicitanți. Ultimul incident a avut loc la Borșa în 1 februarie, când doi angajați au fost agresați verbal în parcarea din imediata vecinătate a punctului de lucru. Un raport asupra incidentului a fost trimis Direcției Generale de Pașapoarte.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.



TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM