APEL: Europarlamentarul Daniel Buda solicită PSD-ALDE sprijinirea fermelor mici și mijlocii și consolidarea conceptului de producție integrată

luni , 12 feb 2018, ora 17:24       de MaraMedia       Politic

Europarlamentarul Daniel Buda se consultă cu fermierii maramureșeni. Liberalul a avut azi mai multe întâlniri cu fermierii din județ. A purtat discuții cu aceștia despre problemele pe care le întâmpină în acest moment în sectorul agricol precum și despre procesul de consultare pe marginea viitoarei Politici Agricole Comune. 


Europarlamentarul Daniel Buda a susținut, în această după-amiază, o conferință de presă în Baia Mare, alături de conducerea organizației județene a Partidului Național Liberal. Șeful PNL Maramureș, Ionel Bogdan, a declarat că agricultura este importantă și pentru Maramureș, și pentru România dar, din păcate, nu folosim tot potențialul acestui domeniu care poate avea contribuții importante la dezvoltarea economică. 

Asta se întâmplă și în Maramureș, și în Satu Mare, și în Sălaj și cred că în toate regiunile țării există această problemă și e păcat. Nu putem să nu vedem rateurile actualei guvernări în toate domeniile, inclusiv în agricultură unde nu vedem decât promisiuni și exercițiile penibile de imagine ale ministrului Daea.  În campania electorală, PSD a promis că va elimina impozitul pe terenurile agricole lucrate, impozit introdus tot de ei în 2013, iar astăzi constatăm că această promisiune a fost doar o amăgire a electoratului din mediul rural”, a declarat președintele PNL Maramureș, ionel Bogdan. 

Liberalii susțin că aceste promisiuni au venit la pachet cu o serie de alte minciuni în care au fost înglobați și agenții economici care desfășoară activități în domeniul agricol cărora li s-a promis TVA 0% de la 1 martie 2017 la materii prime și servicii. Tot liberalii susțin că aceste promisiuni au fost încălcate. 

Problemele pe care le-am discutat cu fermierii din regiunea dumneavoastră și sunt foarte multe. Din păcate sau din fericire, cum vreți să spunem, rezolvarea acestor probleme se poate face aici, la noi acasă și multe din aceste probleme stau în mâna sau în pixul guvernanților și din nefericire vedem că acest lucru nu se întâmplă, dincolo de ceea ce v-a spus colegul meu Ionel Bogdan”, a declarat europarlamentarul Daniel Buda. 

Totodată, liberalii mai subliniază că dacă privim în urmă se poate constata nicio guvernare PSD nu a adus ceva bun pentru agricultura românească, totul începând cu un șir lung de promisiuni și terminându-se cu un eșec răsunător în aplicarea lor. Daniel Buda a mai vorbit în conferința susținută azi și Baia Mare și despre felul în care se raportează actuala guvernare la agricultură. 

Îi solicit public domnului ministru Daea și guvernului PSD-ALDE de a introduce ca prioritate a președinției României  a Consiliului din 2019 întărirea și sprijinirea fermelor mici și mijlocii și în același timp consolidarea conceptului de producție integrată care înseamnă pe de-o parte productivitate (producție indiferent de domeniul în care vorbim), procesare sau întărirea capacității de procesare și în același timp crearea de spații suficiente care să le permită valorificarea acestor produse cunoscut fiind faptul că nu este atât de greu să produci în România sau în Uniunea Europeană cât este foarte greu să vinzi la niște prețuri care să îți acopere prețul de cost”, a mai spus europarlamentarul. 

Partidul Popular European va organiza în perioada 8-9 martie, la Valencia, o reuniune a Biroului Extern, în cadrul căreia se vor dezbate problemele actuale din agricultură, cu accent pe inovare și noi tehnologii în viitoarea Politică Agricolă Comună.

tags: apel:, europarlamentarul, daniel, buda, solicita, psd-alde, sprijinirea, fermelor, mici, și, mijlocii, și, consolidarea, conceptului, de, producție, integrata