Comunitate

ANSAMBLUL TRANSILVANIA: Cursuri de dans tradițional, interpretare instrumentală și canto

marti , 3 oct 2017, ora 15:54       de Ioana Grad       Comunitate

 Începând din această lună, Ansamblul Folcloric Național Transilvania a pregătit mai multe proiecte pentru iubitorii de folclor și artă tradițională. Ansamblul are în componenţă o orchestră populară, un corp de dansatori și solişti vocali recunoscuţi cu predilecţie pentru frumuseţea vocilor şi stilul autentic al zonei pe care o reprezintă.


Ansamblul Folcloric Național Transilvania a redeschis cursurile pentru dans tradițional, interpretare instrumentală și canto pentru copii. Va organiza și un curs de recreere, adresat persoanelor pasionate de dansul popular și tradițional, care se va desfășura la sediul instituției.

„Aceste cursuri vor fi susținute, în ceea ce privește instruirea participanților, de către balerinii noștri, muzicieni din corpul orchestrei, iar la interpretarea vocală, de către profesoara Camelia Borchiș”, a declarat Iuliana Dăncnuș, directorul Ansamblului Folcloric Național Transilvania.

Instituția cuprinde mai multe ansambluri în care iubitorii de folclor se pot înscrie. Astfel, grupa de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 8 ani formează ansamblul „Mugurii Maramureșeni”, cei cu vârsta între 7 și 14 ani constituie ansamblul „Coconii Maramureșului”, care participă la festivaluri, iar grupa de adolescenți poartă numele „Ansamblul de Tineri Maramureșul”. 

„Din această cauză, ne-am gândit că ar fi foarte bine să organizăm cursurile de orchestră pentru tineri pentru a completa aceste grupe și pentru a forma ansambluri care să poată participa și cu muzică live în festivalurile concurs. De aceea ne deschidem porțile, sufletul spre cei care sunt inițiați în tainele muzicii, nu sunt începători și vor putea să facă parte dintr-o orchestră de tineret sau dintr-un taraf din tineri, din copii, care vor putea să suțină partea muzicală a coregrafiei ansamblurilor noastre de copii și tineri”, a precizat Iuliana Dăncuș.

Ansamblului Folcloric Național Transilvania va organiza începând din această lună un festival pentru copii și adolescenți, cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani, din Maramureș. Acesta va cuprinde secțiunea canto și instrumental, dar și dans popular. Tinerii care vor să se înscrie și să afle condițiile de participare pot lua legătura telefonic cu reprezentanții ansamblului, apelând numărul de telefon afișat pe site-ul instituției. Înscrierile se fac până la sfârșitul lunii octombrie.

„Noi îi așteptăm cu drag pe toți pentru că în Maramureș sunt mulți copii talentați, mulți copii care nu și-au uitat rădăcinile și tradițiie și suntem mândrii de ei și dorim să-i ajutăm și să-i sprijinim pe mai departe.”  a adăugat precizat Iuliana Dăncnuș, directorul Ansamblului Folcloric Național Transilvania.

Ansamblul Folcloric Naţional Tansilvania este tot mai des reprezentant al României în manifestările internaţionale, expoziţionale, culturale şi artistice, ceea ce constituie un motiv de mândrie şi certitudine a valorii sale.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM