Stiri

ANIVERSARE: Clubul Ultimate Kickboxing sărbătorește patru ani de la înființare

joi , 9 noi 2017, ora 16:51       de Ioana Popovici       Stiri

 Practicanți de kickboxing au sărbătorit patru ani de la înființarea clubului Ultimate Kickboxing Sighet.  Acesta se poate mândri cu rezultate care au pus Sighetul pe harta kickboxingului internațional.


Tinerii sigheteni au multe alternative în ceea ce privește activitățile extrașcolare. Practicarea kickbokingului poate fi o alegere, orașul dispunând de un club cu rezultate foarte bune la competițiile intrnaționale. Cel care a înființat clubul este chiar antrenorul. 

“Ideea înființării acestui club mi-a venit în mometul în care am început să practic eu însumi kickboxingul, în Irlanda, unde plecasem în 2007, să muncesc, să fac și eu mai mulți bănuți decât se puteau face aici, în Sighetu Marmației. Prima dată am început să practic din hobby și pentru sănătate, apoi am început să iau din ce în ce mai serios lucrurile și după 4 ani am fost selectat la școala de instructori  profesioniști, în cadrul clubului la care practicam eu kickboxingul și unde am făcut 2 ani de voluntariat. După 6 ani am decis să vin acasă și să deschid un club aici. Am avut posibilitatea să stau acolo și să îmi deschid propriul club, dar am preferat să vin acasă, pentru că acesta a fost și scopul, să fac bani și dacă vin cu ceva bun și frumos acasă să-l pun în aplicare pentru copiii noștri din Sighetu Marmației”, a declarat antrenorul Iosif Csizmadia.

Kickboxingul necesită multă pregătire și tot atâtea sacrificii, atât pentru practicanți și părinți, cât și pentru antrenor. În ceea ce privește succesul unui club, nu există o rețetă anume.

 “La capitolul gestionare cred că nu exista o definiție corectă, cred că depinde foarte mult de măsura în care se implică fiecare antrenor. Bineînțeles dacă implicare există 100 % și satisfacțiile sunt100 % , dar și munca este pe măsură ”, a precizat antrenorul.

Pe lângă exercițiu fizic, kickboxingul presupune și educarea voinței și disciplină.

 “Avem suficienți doritori, dar nu putem să zicem că avem extraordinar de mulți, marea majoritate renunță din cauza disciplinei. Foarte mult contează implicarea instructorului. Eu încerc să dau randament maxim, să aduc numai lucruri bune, dar pe lîngă lucrurile aceastea cer disciplină. Sunt strict la capitolul acesta, nu există negocieri cu nimeni”, a adăugat Iosif Csizmadia.

La club vin copii organizați pe patru grupe de vârstă, iar antrenamentele se desfășoară de trei ori pe săptămână, în funcție de grupe.

“Cu copiii care sunt foarte mici, de 3-6 ani, încercăm să muncim câteva luni de zile, chiar și un an, doi, până învață disciplina, simțul responsabilității și așa mai departe. Cu celelalte grupe, deja formate, muncim mai intens. Începând cu grupele de 6-10 ani, 10-14 ani, deja acolo copiii sunt foarte serioși. Muncesc destul de mult pentru vârsta lor, să zic așa, își consumă 100% energia negativă din ei”, a mai arătat Iosif Csizmadia.

Dezvoltarea kickboxingului în Sighetu Marmației depinde mult de colaborarea dintre antrenor, copil și părinte.

 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM