Comunitate

ANI: Secretarul Primăriei Dragomirești a fost găsit în conflict de interese administrativ

joi , 14 iun 2018, ora 21:03       de Oana Dulf       Comunitate

 Secretarul Primăriei Dragomirești a fost găsit în conflict de interese administrativ. Este vorba despre Gavriș Ardelean, fostul subprefect al județului Maramureș. Acesta susține că nu se regăsește în situația făcută publică azi de ANI și va depune contestație la Curtea de Apel Cluj, unde speră să i se dea câștig de cauză. 


Potrivit Agenției Naționale de Integritate, în perioada 2013 – 2015, în calitate de președinte al Asociației Sportive Iza Dragomirești, având un interes personal de natură patrimonială, Gavriș Ardelean a completat și solicitat în 48 de referate adresate Primăriei Dragomirești decontarea sumei de 27.755 lei pentru plata arbitrilor, observatorului și transportul echipei de fotbal Iza Dragomirești. De asemenea, a contrasemnat Hotărârea Consiliului Local privind alocarea unor sume de bani către activitatea sportivă, inclusiv echipei Sportive Iza. Fostul subprefect al județului Maramureș susține însă că nu a solicitat și nu a primit niciodată bani de la Consiliul Local Dragomirești pentru Asociația Sportivă Iza Dragomirești, al cărui președinte a fost conform statutului și actului constitutiv, în primul mandat după 1999, când s-a constituit, mandatul fiind de 4 ani. Gavriș Ardelean s-a ocupat de activitatea fotbalistică din cadrul asociației  ca instructor sportiv, pregătind grupuri de copii și juniori și jucând în același timp fotbal la echipa de seniori. De șase ani a întrerupt însă aceste activități. 

”Am fost delegat de primarul orașului Dragomirești în relația cu activitatea sportivă privind susținerea acesteia, dar nu am primit bani. Primăria a decontat pe bază de facturi, de delegații și chitanțe sumele de bani pentru organizarea activităților sportive în Dragomirești. Am trimis ANI extras emis de banca la care asociația are deschis cont și rezultă că nu s-au virat sume de bani din contul orașului Dragomiești în cel al asociației”, explică secretarul Primăriei Dragomirești, Gavriș Ardelean. 

În funcție de ceea ce se consemnează în raportul ANI, Gavriș Ardelean va depune contestație la Curtea de Apel Cluj. În mandatul 2012-2016, colaborarea între primarul orașului Dragomirești și secretarul Gavriș Ardelean a fost una defectuoasă. 

 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM