ANCHETĂ: Trei eleve care au inhalat spray paralizant la şcoală au ajuns la spital

joi , 12 oct 2017, ora 21:03       de Mediafax       Social

 Trei eleve de la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu au fost duse, joi, la spital, după ce au inhalat spray pe bază de piper pulverizat de un coleg, în sala de clasă, în timpul unei pauze. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Gorj, Georgeta Popescu, a declarat că un elev din clasa a opta a pulverizat spray cu piper pe un şerveţel, iar trei fete au inhalat conţinutul sprayului.

„În pauză, în clasă, un elev a folosit un spray cu piper, a pulverizat pe un şerveţel, acesta este punctul de vedere al doamnei directoare. Copiilor li s-a făcut rău la începutul orei. Au tuşit, a fost evacuată sala. Trei dintre ei au suferit atacuri de panică şi pentru că nu se ştia ce substanţă a fost folosită şi ce a cauzat stările acelea, au chemat echipajele de la Urgenţe. Trei elevi au fost deplasaţi la spital, sunt în stare bună”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

După ce şi-au revenit, elevilor li s-a cerut să prezinte toate obiectele din ghiozdan, iar când s-a ajuns la elevul care a folosit sprayul, acesta l-a predat.

Georgeta Popescu a spus că elevul va fi sancţionat.

Şi reprezentanţii Poliţiei au declanşat o anchetă.

„Poliţiştii de proximitate se află la faţa locului şi efectuează verificări pentru a stabili starea de fapt”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Cele trei eleve au refuzat internarea, iar medicii au spus că starea de sănătate a acestora este bună.
tags: ancheta:, trei, eleve, care, au, inhalat, spray, paralizant, la, scoala, au, ajuns, la, spital