Eveniment

AMINTIRI: Ce a spus Regele Mihai I când a venit la Sighet

miercuri , 6 dec 2017, ora 15:46       de Dana Berci       Eveniment

 Regele Mihai I, ultimul monarh al României și personalitate marcantă a istoriei noastre, a murit la vârsta de 96 de ani, departe de ţara pe care a slujit-o şi de poporul pe care l-a preţuit toată viața. În urmă cu 20 de ani, regele Mihai a vizitat și Sighetu Marmației, iar acea experiență va rămâne veșnic întipărită în sufletul maramureșenilor.


Regele Mihai I  afost martorul unei epoci şi a unor evenimente care au schimbat nu doar fata ţării, ci şi a lumii și este considerat un exemplu de modestie şi onestitate, acest lucru văzându-se  la fiecare întâlnire curomânii. În 10 august 1997, pe platoul de la Curtea Veche, regele Mihai și regina Ana au fost întâmpinați cu aplauze de sigheteni.

După cum ați auzit, sunt 60 de ani de când nu am mai fost pe aici. Și am ținut foarte mult și în mod special ca să trec prin Sighet, fiindcă aici este pentru mine un loc de reculegere. Și când am fost la cimitirul de aici am fost cu mare strângere de inimă, fiindcă acolo sunt, nici nu sunt îngropați cum trebuie, oameni pe care i-am cunoscut, cu care am lucrat și e foarte dureros pentru mine să văd asta”, a declarat la acea vreme Regele Mihai.

Un rege iubit de supușii săi și care la rândul lui  și-a iubit mult poporul. Vizibil emoționat Regele Mihai I al României mărturisea ce bucurie simte de fiecare dată când  îi întâlnește pe români.

“Pe de altă parte am marea bucurie ca am putut să întâlnesc atâta lume aici și să fim împreună toți cu o bună parte din populația de aici și țin să vă mulțumesc foarte călduros că ați venit în număr așa de mare și vă doresc la toți toate cele bune”, a adaugat Regele Mihai I al României la întâlnirea cu sighetenii.

În memoria Regelui Mihai, 14, 15 şi 16 decembrie vor fi zile de doliu național. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM