Cultura

AM FOST Ş-OM FI: Proiect educațional extrașcolar, cu o continuitate de 20 de ediții

marti , 8 mai 2018, ora 23:17       de MaraMedia       Cultura

Deschiderea celei de-a IV-a ediții a evenimentului ”Zilele Maramureșului” a coincis cu debutul festivalului internațional de folclor ”Am fost ș-om fi”. Este un proiect educațional extrașcolar, cu o continuitate de 20 de ediții, înființat de oameni care au iubit frumusețile folclorului, ale tradițiilor și portului maramureșean. 


La ediția din acest an participă 24 de formații din 5 județe, dar și din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Polonia și Slovacia. 

Ținând cont de faptul că la Slatina se organizează Concursul Național ”Călușul românesc”, care este de aceeași vârstă cu Festivalul ”Am fost ș-om fi”, dați-mi voie să transmit salutul călușarilor care anul trecut au intrat în Cartea Recordurilor cu ajutorul copiilor de la Sighetu Marmației care au învățat călușul, să fim mai mulți, și iată-ne deja în Cartea Recordurilor. Maramureșul este un ținut mângâiat de Dumnezeu cu oameni buni și primitori. Sunt, de asemenea, mândru pentru că această denumire de ”Am fost ș-om fi” poate să fie alături de sloganul României ”Sărbătorim împreună”, am fost ș-om fi pentru că atunci când se joacă românește, România întinerește”, a spus coregraful Iliuță Brăileanu. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM