Economic

ALEGE OAIA: Ministrul Petre Daea a verificat prezenţa în rafturi a produselor româneşti la un supermarket

sambata , 3 feb 2018, ora 19:37       de Agerpres       Economic

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, aflat sâmbătă la Buzău, unde a ajuns caravana Campaniei naţionale de informare şi promovare "Alege oaia!", a vizitat un cunoscut supermarket din localitate pentru a verifica prezenţa în rafturi a produselor româneşti.


El a trecut pe la sectorul de carne de oaie, pe la cel de ouă şi cel de lactate, cumpărând la final o cutie de smântână românească, având tricolorul pe capac.

Întrebat ce notă dă reţelei comerciale, Petre Daea a spus că dă "nota de respect faţă de poporul român" şi că "exemplul nu trebuie urmat, ci aplicat".

Campania naţională de informare şi promovare "Alege oaia!" a ajuns sâmbătă la Buzău, al şaptelea oraş în care poposeşte. Evenimentul a avut loc în parcarea unui centru comercial, unde au fost amenajate 15 căsuţe în care fermierii din judeţ şi-au putut expune produsele tradiţionale. De asemenea, asociaţiile crescătorilor de ovine din Buzău le-au oferit vizitatorilor preparate din carne de oaie.

La deschiderea manifestării, Petre Daea a susţinut că, într-o cunoscută reţea de magazine, "în spaţiile de comercializare, pe rafturile pentru consumatori, carnea de porc produsă de români este tot mai prezentă". "Am pornit timid, dar în acelaşi timp hotărâţi. Am pornit timid pentru că a fost un număr mic de animale, astăzi zilnic în România se comercializează 1.000 de capete de suine, pregătite pentru comerţ. Este un lucru excepţional şi acesta este drumul pe care trebuie să mergem", a afirmat demnitarul.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM