Economic

AJOFM: Mai multe locuri de muncă în Maramureş. Intervine "Judo-ul corporatist"

vineri , 27 oct 2017, ora 09:06       de MaraMedia       Economic

România se confruntă cu un deficit cronic de forţă de muncă, motiv pentru care tot mai multe companii apelează la conceputul de „judo-corporatist” Adică încearcă să racoleze personal de la concurenţă. Şi la nivelul judeţului a fost semnalată problema deficitului, deşi locurile de muncă sunt mai multe comparativ cu anul trecut. 


Numărul locurilor de muncă vacante înregistrate în acest an, în judeţul Maramureş, a fost mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului 2016, cu 1.109 locuri de muncă. AJOFM Maramureş a constituit un top al ofertelor de locuri de muncă ale angajatorilor. 

Pe studii superioare, se află ingineri în diverse specializări, asistenţi medicali, jurişti, economişti, iar pe studii medii şi primare, sunt muncitori calificaţi, tâmplari, lucrători comerciali. O foarte mare pondere în activităţile economice o au serviciile în judeţul Maramureş”, a declarat directorul executiv al AJOFM Maramureş, Oana Oşanu.

Oficialii AJOFM Maramureş vorbesc despre un concept relativ nou infiltrat pe piaţa muncii. Este vorba de „Judo-ul corporatist”.

„Acest Judo-corporatist presupune goana după forţa de muncă atunci când firme cu acelaşi obiect de activitate, de exemplu firmele de confecţii, vânează angajaţii cei mai buni de la celelalte firme şi există o luptă permanentă, motiv pentru care există această migraţie şi între companii”, a mai explicat Oana Oşanu. 

AJOFM mai are serviciul Eures prin care se pot accesa locuri de muncă în spaţiul european. Dar foarte puţine persoane s-au angajat prin acest serviciu din cauza faptului că întâmpină greutăţi prin necunoaşterea limbilor străine, faţă de condiţiile angajatorilor sau legislaţia impusă de către Uniunea Europeană. Au fost angajate, în primul semestru al acestui an 2 persoane, o cameristă şi o persoană în domeniul agricol. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii
Vrăjeală!
vineri , 27 oct 2017, ora 11:35
În acest domeniu se minte cum se respiră! Maramureșul este "gâtuit" de șomaj iar funcționărașii de la AJOFM Maramureș parcă trăiesc într-o realitate paralelă; de altfel, ca toți funcționarii bugetari din această frumoasă dar blestemată țară.
TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM