Sport

ȘAH: Încă un premiu național pentru sigheteanca Andra Cîmpean

vineri , 19 mai 2017, ora 16:12       de Ionița Ilieș       Sport

 Sigheteanca Andra Cîmpean continuă să fie una dintre cele mai apreciate sportive din municipiul Sighetu Marmației și reprezintă impecabil Maramureșul la concursurile importante de șah din țară. De curând, sportiva a obținut medalia de argint la cel mai puternic concurs de juniori. Și nu se va opri aici, promițând să devină o jucătoare profesionistă.


Olimpiada națională de șah a sportului școlar, care s-a ținut la Giurgiu, i-a adus Andrei ultimul trofeu înainte de absolvirea liceului. A concurat cu cei mai buni din țară și a demonstrat că Sighetul are șahiști de excepție, printre cei mai valoroși din România.

 „Am reușit să aduc acasă o medalie de argint și totodată mi-a garantat admiterea la facultate. Turneul a fost construit pe șapte runde, sistem elvețian, au fost prezente 33 de județe, a fost un turneu puternic, fiind ca participanți cei mai puternici jucători din țară”, explică Andra Cîmpean. 

Andra a disputat 7 runde, obținând 4 victorii și 3 remize. Tot la această competiție a obținut medalia de argint și în urmă cu doi ani. Participă la Olimpiada națională de șah a sportului școlar încă din clasa a V-a și este unul dintre cei mai vechi jucători ai concursului. Anul acesta, adeversara de temut al Andrei a fost o tânără din Prahova, cu care s-a mai duelat la acest concurs, însă de această dată Andra a reușit să se impună.

 „Cele mai mari bătăi de cap mi le-a dat județul Prahova, împotriva adversarei Coman Emilia Florentina, am jucat de multe ori cu ea și iată că de această dată am reușit să înving”, spune Andra. 

Andra Cîmpean este elevă a Colegiului Național „Dragoș-Vodă” din Sighetu Marmației. În curând va susține bacalaureatul și va trebui să părăsească Sighetul pentru a-și clădi un viitor, însă va lua cu ea pasiunea pentru șah și ambiția de a ajunge o jucătoare .de top

 „Am planuri mari după absolvire. În primul rând aș dori să merg la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, după care undeva în viitorul apropiat îmi doresc să ajung mare maestră a sportului. Cu șahul voi continua și de acum, nu cred că voi renunța niciodată la acest sport și aștept cu nerăbdare să devin o jucătoare profesionistă”, a declarat Andra Cîmpean.

Pasiunea Andrei pentru sportul minții s-a născut de când avea vreo 10 ani. Bunica sa a fost cea care a inițiat-o în tainele acestui sport. S-a legitimat apoi la clubul de șah din municipiu și așa a ajuns una dintre cele mai bune șahiste din țară la categoria sa de vârstă. A participat de-a lungul timpului la competiții naționale și internaționale și s-a întors mereu cu premii semnificative.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM