Turism

ADVERTORIAL: O atracție de vacanță căreia nu poți să-i reziști - Malta

vineri , 17 aug 2018, ora 15:43       de maramedia.ro       Turism

 Agenția de turism Mara International Tour revine cu o propunere pentru vacanța dumneavoastră, cu avion direct din Cluj: Malta.


Formată dintr-un arhipelag în Marea Mediterană, fosta colonie britanică situată între Europa (Italia) și Africa, Malta este un cocktail delicios de influențe italiene, arabe și britanice, concentrate într-un teritoriu extrem de restrâns, care formează una dintre cele mai mici țări din lume. Străduțele înguste care duc spre mare, zidurile, turnurile impunătoare și clădirile, de culoarea mierii, bărcile colorate ale pescarilor, bucătăria delicioasă fac din aceasta fortăreață un loc fermecător, perfect pentru vacanță, aflat la numai două ore și jumătate de zbor din România. 

În ciuda dimensiunii sale foarte reduse, Malta are numeroase atracții interesante, datorate atât istoriei sale milenare, cât și naturii, foarte generoase cu micuțul arhipelag.

Perla coroanei malteze este Valetta, înscrisă în Patrimonial Universal UNESCO, cel mai mic oraș-capitală din Uniunea Europeană și în același timp „una dintre cele mai concentrate zone istorice din lume” (cum este descrisaă pe site-ul UNESCO), peste care tronează Palatul Marilor Maeștri, dovada celor 270 de ani de influență politică și economică a cavalerilor maltezi. Aici totul este înghesuit într-un amestec încântător de restaurante, galerii de artă, monumente, balcoane tradiționale, magazine și mall-uri, muzee, fortărețe și bastioane, piețe de vechituri, care toate așteaptă să fie explorate. Tot la Valetta se găsește Marele Port, care este cel mai mare port natural al Mediteranei.

Mdina, “orașul tăcut”, este bijuteria medievală a țării, aflată în cel mai înalt puct al insulei, iar templele megalitice, aflate de asemenea în Patrimoniul Mondial UNESCO, sunt cele mai vechi monumente din lume aflate încă în picioare.

Deosebit de plăcut este, de asemenea, să colinzi zonele rurale ale țării în cele trei insule locuite ale arhipelagului, să te scalzi sau să faci scufundari în apele Mediteranei care înconjoară aceste insule, ape care sunt unele dintre cele mai curate și limpezi din lume, cu peisaje subacvatice de vis – Laguna Albastră din micuta insula Comino este absolut minunată, să participi la Festa, acea sărbătoare a artificiilor cu spectacole pirotehnice unice in lume, oraganizate sub forma de întrecere.

Nu ratati Dingli Cliffs, cel mai înalt punct de pe insulă, cu priveliști de vis asupra Mediteranei, și Satul lui Popeye, veritabil parc de distractii. 

Descoperiți această lume înconjurată de ape, în care natura, arhitectura și istoria se împletesc într-un mod absolut incantator!

Pentru oferte personalizate Agenția Mara International Tour vă stă la dispoziție la sediul din Bd. Unirii nr 5, Baia Mare (vizavi de magazinul Maramureșul), telefonic: 0262.221.038/ 0744.380.184, pe email: info@mara-tour.ro, pe pagina de Facebook: www.facebook.com/mara.tour.9/ sau pe website-ul www.mara-tour.ro.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM