ACTIVITATE BOGATĂ: Zeci de mii de vizitatori la Muzeul Maramureșului

vineri , 12 ian 2018, ora 14:21       de Dana Berci       Cultura

 Bilanțul de la sfârșitul anului 2017 arată că Muzeului Maramureșului din Sighetu Marmației este una dintre principalele atracții din această zonă. Anul trecut instituția de cultură a avut peste 50.000 de vizitatori cu plată.


Numărul mare de vizitatori din anul 2017  se datorează și activităților organizate de instituție, dar și parteneriatelor pe care le are muzeul.

”Muzeul Maramureșului a avut o activitate foarte bogată, în primul rând că am avut un număr mai mare de vizitatori decât anul trecut, chiar dacă am avut Casa Wiesel o perioadă închisă. Anul trecut am avut peste 50.000 de vizitatori cu plată, la evenimentul Paști în Maramureș au fost mii de oameni și a fost un spectacol foarte frumos. Am făcut o activitate foarte importantă cu Academia Română, 100 de ani de la bătăliile de la Mărăști, Mărășești și Oituz. Am avut o colaborare foarte bună cu secția Academiei antitotalitare,” a precizat Gheorghe Todinca, directorul Muzeului Maramureșului.

Cea mai vizitată secție a fost cea a muzeului în aer liber. Anul acesta reprezentații muzeului își doresc să facă și câteva investiții la casele muzeu.

”Evident că Muzeul în aer liber a fost cel mai vizitat. Toți străinii care îl vizitează spun că este extraordinar , am avut peste 35 000 de vizitatori cu plată. Dacă vom reuși, cu sprijinul Consiliului Local în primul rând și al Ministerului Culturii să restaurăm Casa Mihalyi de Apșa, vom avea un loc deosebit de memorie și cultură românească”, a adăugat Gheorghe Todinca.

Anul acesta Muzeul Maramureșului va organiza mai multe evenimente pentru a marca Centenarul Marii Uniri.
tags: activitate, bogata:, zeci, de, mii, de, vizitatori, la, muzeul, maramureșului