Eveniment

ACCIDENT: Bolid de lux lovit de gardul giratoriului în miez de noapte

luni , 16 oct 2017, ora 18:30       de MaraMedia       Eveniment

În noaptea de sâmbătă spre duminică, şoferul unui bolid de lux a provocat un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale importante în sensul giratoriu din Piaţa 1 Decembrie din Sighetu Marmaţiei. Pentru ca maşina să nu poată fi identificată, rapid s-au dat jos numerele de înmatriculare, iar pasagerii au dispărut de la locul evenimentului rutier. Cititorii site-ului de ştiri MaraMedia.ro au postat pe reţelele de socializare fotografii cu accidentul în urma căruia s-au înregistrat doar pagube materiale.


Agenţii de poliţie au ajuns la faţa locului în jurul orei 2, probabil sesizaţi şi de taximetriştii din zonă care ar fi văzut ieşind din maşină trei persoane. Doar la cererea scrisă a jurnaliştilor Poliţia Română a remis, un comunicat de presă ambiguu privitor la incidentul semnalat:

“La data de 15 octombrie anul curent, în jurul orei 02:50, poliția a fost sesizată prin apelul unic de urgențe 112 cu privire la faptul că în sensul giratoriu din zona Big a avut loc un accident rutier. La fața locului polițiștii au constatat faptul că pe strada Bogdan Vodă a avut loc un accident rutier fără victime, iar autoturismul implicat în accident, înmatriculat în Germania, a fost abandonat de conducătorul auto. Evenimentul a fost înregistrat la nivelul biroului rutier Sighetu Marmației în registrul tamponări cu neprezentarea autorului. În urma impactului a fost distrus un indicator rutier și un gard. 

În aceeași zi, la ora 22:00, la sediul Poliției municipiului Sighetu Marmației s-a prezentat un sighetean în vârstă de 36 de ani care a declarat că el este proprietarul autoturismului, dar la momentul producerii accidentului autoturismul era condus de o persoană de 19 ani din localitatea Bogdan Vodă, el fiind în autoturism în calitate de pasager. 

De asemenea, acesta a precizat că nici el și nici conducătoarea auto nu au suferit  vătămări corporale înțelegându-se ca amândoi să se prezinte la sediul Poliției municipiului Sighetu Marmației în termenul legal. Întrucât conducătoarea auto nu s-a prezentat la sediul poliției urmează a se lua măsurile legale față de aceasta în conformitate cu prevederile articolului 100 aliniatul 3, litera g din Ordonața de Urgență a Guvernului 195/2002 republicată precum și pentru recuperarea prejudiciului produs prin accident”, se arată în comunicat.

Se pare că se încearcă protejarea anumitor persoane implicate în incident, altfel nu se explică de ce numele proprietarului de 36 de ani al unui bolid de lux este atat de bine protejat, asta cu atât  mai mult cu cât şoferiţa avea 19 ani şi nici nu s-a prezentat la poliţie.

În plus, se ridică suspiciuni rezonabile cu privire la modul în care au acţionat poliţiştii rutieri la acest incident, având în vedere că nici proprietarul maşinii şi nici cea care a declarat că ar fi condus maşina nu s-au prezentat pe loc la poliţie pentru a recunoaste fapta. Nici poliţiştii nu au identificat la faţa locului, cu ajutorul martorilor, persoanele care au produs accidentul pentru a le putea solicita prezenţa şi testa alcoolemia.

Astfel, indirect, aceştia au lăsat timp suficient pentru ca probabil ceva aburi de alcool să dispară până când cei implicaţi s-au prezentat la poliţie.

Surse de pe Facebook.com susţin că la volanul maşinii s-ar fi aflat, de fapt, un cunoscut consilier local sighetean care ar fi coborât cu greu şi dezechilibrat din maşina recent cumpărată din străinătate. Acesta ar fi intrat cu viteză în sensul giratoriu şi ori maşina a avut o problemă tehnică, ori nu a mai stăpânit caii putere. Cert este că a intrat în gardul de protecţie de pe marginea sensului giratoriu.

Luni, la primele ore ale dimineţii, reprezentanţii Urbana au început reparaţiile la sensul giratoriu, înlocuind rapid semnul de circulaţie şi reparând gardurile pentru a nu periclita siguranţa circulaţiei. In fotografiile şi imaginile surprinse se pot vedea clar urmele de frânare pe asfalt, dalele sensului giratoriu mişcate, dar şi maşina care a plonjat pe trotuar. Norocul a făcut ca la ora incidentului pe trotuar să nu existe pietoni, iar gardul montat a ajutat ca maşina să nu zboare în clădirea bibliotecii.

Până la ora redactării materialului instituţia nu a putut comunica valoarea pagubelor produse şi costurile reparaţiilor, dar nici cine le va suporta. Conform legii, cei care au reparat sensul giratoriu vor trebui să solicite despăgubiri pentru a recupera sumele cheltuite.

Vom reveni cu amănunte pe acest subiect, având în vedere şi semnele evidente că anumite persoane încearcă muşamalizarea cazului, iar la volan se pare că nu se afla persoana despre care s-ar fi declarat la Poliţie acest lucru.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM