Eveniment

ACȚIUNI LA FRONTIERĂ: O maramureșeancă și un ucrainean, prinși cu contrabanda

marti , 21 aug 2018, ora 15:30       de maramedia.ro       Eveniment

 În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul  ITPF Sighetu Marmației au descoperit, în urma mai multor acțiuni de combatere a contrabandei, peste 15.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană. O maramureșeancă și un ucrainean sunt cercetați pentru contrabandă, iar țigările, în valoare de 178.000 de lei, au fost confiscate.


Luni, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Polițiștii de frontieră au observat în apropierea graniței mai mulți bărbați care cărau colete mari. I-au somat să se oprească, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite. În urma acțiunii a fost reținut un ucrainean de 32 de ani. La fața locului polițiștii de frontieră au descoperit 9 colete ce conțineau 4.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Tot luni, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Vișeu de Sus au oprit în trafic un autoturism, pentru control. La volan era o maramureșeancă de 32 de ani. Deoarece locul destinat roții de rezervă prezenta modificări, polițiștii de frontieră au luat măsura conducerii autoturismului în cauză împreună cu femeia la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma unui control amănunțit, au fost descoperite în mai multe spații special amenajate sub roata de rezervă, lângă cutia de viteză și în bara de protecție față, 1.990 de pachete de țigări, de proveniență ucraineană. 

La rândul lor, polițiști de frontieră din cadrul SPF Sighetu Marmației au observat mai mulți bărbați care transportau către interiorul țării colete voluminoase. I-au somat să se oprească, însă imediat aceștia au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul statului vecin. Căraseră 4.750 pachete cu țigări de contrabandă.

Și polițiștii de frontieră de la sectoarele Izvoarele Sucevei, Valea Vișeului și Sarasău au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, mai multe colete care conțineau 3.800 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM