Comunitate

150 de copii din judeţ vor primi burse de sprijin în educaţie printr-un proiect pilot care urmăreşte prevenirea şi diminuarea abandonului şcolar

joi , 16 iun 2011, ora 10:29       de Mirela Buftea       Comunitate

Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a demarat un proiect care vizeaza prevenirea si diminuarea abandonului scolar. La nivelul judetului Maramures vor fi cuprinse in anul scolar 2011-2012 doua clase-pilot de a IX-a  la Colegiul National ,,Mihai Eminescu” Baia Mare si o clasa de a IX-a si una de a XI-a  la Colegiul National ,,Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei.

Este datoria conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Maramures sa fie  implicata in gasirea de solutii pentru reducerea indicatorului care preocupa Uniunea Europeana, respectiv parasirea timpurie a institutiei scolare si implicit a procesului educational. Acest indicator a ajuns in Romania la un procent de 16,6%. Acest procent reprezinta segmentul de populatie cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani, care are 8 si mai putin de 8 clase. Astfel, pentru a veni in sprijinul copiilor, care din diverse motive sunt nevoiti sa renunte la scoala, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a devenit partener al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, care sprijina prin intermediul proiectului Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare 3.520 elevi aflati in situatie de risc si de abandon scolar prin acordarea a 2.000 de burse la nivel national, din care 150 pe an pentru Maramures,

Elevii din proiectul SCAN, la nivelul judetului Maramures vor fi cuprinsi in anul scolar 2011-2012 in doua clase-pilot de a IX-a la Colegiul National ,,Mihai Eminescu” Baia Mare si o clasa de a IX-a si una de a XI-a la Colegiul National ,,Dragos Voda” Sighetu Marmatiei. În vederea obtinerii burselor, in luna martie a acestui an, elevii au participat la o prima testare pentru masurarea abilitatilor verbale, non-verbale si a trasaturilor de personalitate. A doua etapa de selectie a elevilor beneficiari ai burselor a avut loc la Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, in zilele de 6 si 7 mai, si a constat intr-un interviu la care au participat atat elevii cat si parintii acestora. Comisiile de evaluare au fost alcatuite din experti ai Universitatii Al. Ioan Cuza din Iasi si experti in proiect din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Casei Corpului Didactic, CJRAE, si liceelor implicate.

In urma acestor interviuri, 150 de copii din judet vor incepe anul scolar 2011-2012 in clasele-pilot din proiectul SCAN, iar 50 de copii cu cerinte educationale speciale vor primi burse de sprijin in educatie.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii
anonim
luni , 15 aug 2011, ora 09:55
v-as ruga sa-mi spuneti daca se poate renunta la acest programul scan as dori sa-mi raspundeti cat mai repede
anonim
luni , 15 aug 2011, ora 02:16
se poate renunta la programul scan?si sa devina la program normal?raspundeti va rog cat mai repede
anonim
duminica , 14 aug 2011, ora 18:09
care vor fi conditiile la proiectul scan si la ce profil vor invata copii la acest proiect

SONDAJ DE OPINIE

Credeţi în dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă din interviul dat lui Ion Cristoiu?
Da, spune lucruri adevărate
Nu, nu cred, sunt minciuni
Imi e indiferent/Nu mă interesează
TV Sighet

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM